Kalimera Grekland Lesbos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Lesbos
Vägarna är i regel i bra skick och trafiken skiftar från kaotiskt intensiv till obefintlig. Mest förvirrat är det i och omkring Mytilini, där är det inte kul att köra på egen hand. Detsamma gäller vägen till och från Plomari. Vill, eller kan du inte, hyra bil eller moped kan du åka buss mellan byarna.

HYRA MOPED OCH BIL

Hyrbil är ett måste om man ska se annat än närområdet. Bor du i exempelvis Anaxos, Petra eller Molyvos klarar du dig emellertid lika bra med moped som med bil. Bil- och mopeduthyrare finns i alla stora turistorter.

Avstånden ser inte ut att vara så långa när man tittar på en karta, men vägarna är kringelkrokiga och tar tid att köra. Nu gör det visserligen inget för landskapet är skiftande och oerhört vackert. Ska man till exempel köra mellan Vatera och Plomari ser det på kartan ut som det är hur nära som helst, det är det dock inte, det är hur långt som helst.

 

Hyra bil i Petra på Lesbos.

Gör inte som vi som och kör in i Petras gränder.

 

Såvida man inte väljer grusvägarna över bergen, det går det också, men det tar på krafterna. När vi var här första gången körde vi 800 kilometer på nio dagar, det är ganska långt. Fast då körde vi förstås runt hela ön, det behöver man ju inte göra om man inte måste.

Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån och hämta den antingen på flygplatsen eller på andra ställen på Lesbos. Rentalcars är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

Boka hyrbil via Rentalcars här »


BUSS

Det finns två sorters bussar: stadsbussar som trafikerar Mytilini och de närmaste omgivningarna, samt långdistansbussar som trafikerar i stort sett hela ön. Den stora busstationen i Mytilini stad ligger vid Agia Irini-parken, bakom den stora teatern på hamnpromenaden. Därifrån utgår bussar till bland annat Skala Eressou, Molyvos, Petra, Sigri, Plomari, Vatera och Kalloni. Självklart kan man stiga av i byar längs vägen. Busstidtabeller brukar finnas vid busshållplatserna, om inte kan du ringa till bussbolaget och fråga: 22510-28873, eller kolla på nätet.

Busstidtabell för Lesbos »

 

Busstidtabell i Petra på Lesbos.

Busstidtabell i Petra.

 

TAXI

Det finns en uppsjö med taxibolag i varje större by och stad och det är sällan svårt att hitta en ledig bil. Om du bor långt från flygplatsen, i exempelvis Skala Eressou, är det smart att förboka taxi när du ska flyga hem så att du inte missar planet.

BÅTUTFLYKT

Från Molyvos går det utflyktsbåtar till bland annat Skala Sikaminias.

 

Utflyktsbåt som går mellan Molyvos och Skala Sikaminias på Lesbos.

Utflyktsbåt som går mellan Molyvos och Skala Sikaminias.


LÄS MER OM LESBOS

Om Lesbos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera