Kalimera Grekland Milos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Plaka på Milos

Milos huvudstad Plaka ligger cirka 4 kilometer norr om Adamas. Att det är öns huvudstad är lite märkligt eftersom Adamas är så mycket större och livligare. Det bor cirka 750 personer i Plaka och cirka 1 350 i Adamas.

 

Plaka. Milos.

Plaka.

 

Plaka ligger högt och det är en beundransvärd utsikt från klippbranten som stupar ner mot Klima. Det är en by som ser ut så som man föreställer sig att en kykladisk by ska se ut: smala trånga gränder kantade av vitkalkade hus med färgglada dörrar och dito fönsterluckor, och mysiga tavernor med bord och stolar på små torg och i prång.

 

Tavernor i Plaka. Milos.

En av flera mysiga tavernor i Plaka.
Många som bor i Adamas åker till Plaka för att titta på solnedgången, och därefter avnjuta en god middag. Solnedgången ses bäst från den gamla fästningen (Kastro) på höjden ovanför byn. Klättra upp till kyrkan längst upp och njut av en av de vackraste solnedgångarna i grekiska övärlden.

 

Blommor i Plaka på Milos.

Det finns gott om vackra blommor och gränder i Plaka.


HOTELL I PLAKA

I stället för att åka från Adamas för att se den berömda solnedgången kan du stanna över natten, eller varför inte flera nätter. Om jag skulle bo i Plaka skulle jag absolut välja att bo på Halara Studios.

Boka Halara Studios här »

Boka andra hotell i Plaka här »


LÄS MER OM MILOS

Om Milos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera