Kalimera Grekland Milos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Milos
De större vägarna på Milos är i bra skick och trafiken är ringa. Avstånden på ön är korta så du klarar dig lika bra med moped som med bil. Om du däremot tänker utforska sydvästra Milos - där vägarna är i dåligt skick - är bil att föredra.

HYRA MOPED OCH BIL

Biluthyrare finns i Adamas, Plaka och Pollonia, medan mopeduthyrare endast finns i Adamas och Plaka. Många mopeduthyrare är kinkiga, de hyr inte gärna ut om man inte har körkort för motorcykel. Har du ett nytt körkort där det står AM får du hyra.

Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån av Rentalcars som är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

Boka hyrbil via Rentalcars här »

 

Båtutlykt runt Milos.

På båtutlykt runt Milos. Bilden är från Kleftiko.

 

BUSS

Med buss kan du ta dig till flera stränder och byar. Bäst bussförbindelse finns med Adamas, Plaka och Pollonia.

TAXI

Taxi är ett mycket bra alternativ till buss. Dessutom kommer man till platser som inte bussen kör till. Det går utmärkt att göra upp med taxin så att den hämtar vid avtalad tid.

UTFLYKTSBÅT

En tur runt Milos är något som du under inga omständigheter får missa, du får se och uppleva fantastiska platser och jag kan lova dig ett minne för livet. Jag har gjort många ö-rundturer i mina dar, men ingen, och jag menar verkligen ingen, kommer ens i närheten av båtturen runt Milos.

 

Båtutlykt till Sarakiniko på Milos.

Missa under inga omständigheter att göra en båtutlykt. Bild från Sarakiniko.


Utflyktsbåtarna utgår från Adamas och de går varje dag. Det finns flera båtar att välja mellan, bland annat en liten katamaran och ett par segelbåtar. Personligen föredrar jag de något större båtarna. Fördelen med att åka med de mindre båtarna är att man kommer närmare attraktionerna.

Oavsett vilken båt du väljer besöker du ungefär samma platser: Vani, Gerontas, Sikia, Kleftiko (bad), Tsigrado (ev bad), Kalamos (ev bad), Paliorema, Kimolos (två timmar för lunch), Glaronissa, Papafragas, Kapros, Sarakiniko, Firopotamos, Plathenia (ev bad), Arkoudes och Klima. Rundturen tar cirka nio timmar inklusive lunch på Kimolos. Lyd ett råd: vänta inte, åk så snart du kan, för om det blåser upp, vilket inte är ovanligt i Kykladerna, ställs båtarna in.

 

Båt till Kimolos från Pollonia på Milos.

Missa inte en dagstur till lilla mysiga Kimolos.

 

FÄRJA

Du kan åka till Kimolos över dagen på egen hand. Läs mer om det här.

KAJAK

Sea Kayak Milos arrangerar utflykter med kajak runt Milos och Kimolos. Man kommer så mycket närmare än från en utflyktsbåt. Dessutom kan man själv välja var man ska stanna och bada. Läs mer på Sea Kayak Milos hemsida.


LÄS MER OM MILOS

Om Milos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera