Kalimera Grekland Milos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Tsigrado beach på Milos

Tsigrado är en av Milos absolut finaste stränder. Stranden ligger i närheten av Firiplaka beach cirka 9 kilometer söder om Adamas. Det är långt till närmsta taverna, så ta med mat och dricka. Och snorkel och cyklop förstås. Det finns dock en kantina vid Firiplaka beach.

 

Tsigrado beach. Milos.

Tsigrado beach under lågsäsong.

 

När man står ovanför Tsigrado och tittar ner över stranden är det svårt att tro att man befinner sig i Grekland. Om det inte vore för avsaknaden av kokospalmer skulle vyn över Tsigrado lika väl kunna vara ett vykort från Thailand. Detta är ett paradis för sandstrandsälskaren.

 

Tsigrado beach. Milos.

Det ljuvliga vattnet vid Tsigrado beach.
Det är, på gott och ont, inte helt enkelt att ta sig till Tsigrado. Om det vore enklare skulle varenda turist på ön vara här. Du kör samma väg som till Firiplaka, vid grustaget svänger man vänster och fortsätter sedan tills man når slutet av vägen. Väl framme möts man av en hallucinatorisk utsikt över ett blåbärsblått hav. Hjärnan reagerar med en kraftig "jag-måste-bada-på-en-gång-signal". Men snart inser man att det är en bit kvar ner till själva stranden och badet får vänta några minuter.

 

Trapporna ner till Tsigrado beach på Milos.

Trapporna ner till stranden.

 

Det är nämligen inte helt lätt att ta sig ner till stranden. Först måste man passera en smal klippskreva som sluttar brant, och sedan klättra ned för stegar. Klart jobbigt för somliga, men det är värt besväret. Väl nere möts man av en liten strand med kritvit pulversand och ett så blått vatten att det nästan känns ditmålat.


LÄS MER OM MILOS

Om Milos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera