Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa från Kimolos till Naxos

Idag gick vi upp väldigt tidigt, så tidigt att tavernan som vi bodde ovanför inte hade öppnat. Inte bra, man måste nämligen gå igenom tavernan för att komma ut. Som väl var hittade vi en bakdörr där vi kunde ta oss ut.

Vi hade först tänkt ta bussen ner till hamnen, packningen var grymt tung. Men med tanke på hur busstrafiken fungerar på Kimolos (eller oftast inte fungerar) bestämde vi oss för att gå ner. Det var skitjobbigt, jag lovar.

 

Buss på Kimolos.

Vi var tvungna att vila oss halvvägs ner till hamnen.

 

Någon buss kom aldrig så det var trots allt värt allt slit att gå till hamnen. Skräpfärjan Panagia Hozoviotissa kom i tid och vi gick ombord. Sex långa tråkiga timmar till sjöss hade vi framför oss innan vi var framme på Naxos.

 

Färjan Panagia Hozoviotissa på väg att lägga till i hamnen på Kimolos.

Panagia Hozoviotissa på väg att lägga till i hamnen på Kimolos.


Hamnen på Naxos.

Efter sex långa timmar på färjan kom vi äntligen fram till Naxos stad.

 

Vännen Vaggelis från Hotel Agios Prokopios väntade på oss i hamnen. Vi fick ett mycket bra rum med utsikt över den fina poolen. Inte bara det, på rummet fanns trådlöst internet. Äntligen kunde jag jobba ikapp med Kalimera och börja blogga igen.

 

Hotel Agios Prokopios . Naxos.

Utsikt från vårt rum på Hotel Agios Prokopios.

 

 

Efter att jag hämtat triljoner mejl (det tog ett tag) gick vi längs stranden bort till Agia Anna där vi åt en sen middag på Gorgona. Det var ingen höjdare. Synd, för Gorgona har vi alltid gillat, både för trevlig service och god mat. Ikväll stämde inget, servicen var usel och maten sisådär.

Det blev ändå en minnesvärd kväll tack vare en härlig "barfota-i-sanden-promenad" längs Agia Anna beach hem till hotellet.

 

Agia Anna beach. Naxos.

Underbara Agia Anna på kvällen.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Kimolos på Kalimera » | Naxos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera