Agia Anna beach på Naxos

Om Naxos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Agia Anna ligger bara några hundra meter från Agios Prokopios. Man rundar udden där Fotis Taverna ligger, och snart ser man stranden i Agia Anna. Du behöver med andra ord inget annat än apostlahästarna för att ta dig hit.

Agia Anna beach tävlar med Agios Prokopios och Plaka om titeln som öns bästa strand. Med all rätt, Agia Anna är också en fantastiskt fin strand, inte lika lång som Agios Prokopios, men med samma förföriska vatten och minst lika inbjudande sand. Längs stranden ligger flera trivsamma tavernor och strandbarer, några har bord placerade direkt i sanden, man behöver knappt lämna solstolen för att äta lunch eller middag, eller ta en drink. Det är en fröjd att sitta här och titta ut över havet.

Ungefär vid mitten av stranden går en pir ut i vattnet, där ligger fiskebåtar förtöjda, fiskarna brukar sitta på piren och laga sina nät. Där piren börjar ligger Restaurang Gorgona, som är Naxos största restaurang. Ja, banne mig om det inte är en av övärldens största restaurang. Jag kan i alla fall inte dra mig till minnes någon som är större. Maten är väldigt god och utsikten över havet alldeles underbar. Servicen kan ibland tyvärr vara lite träig.

Fler bilder från Agia Anna finns här »

Agia Anna. Naxos.

Agia Anna beach.


Restaurang Gorgona. Agia Anna.

Del av Agia Anna beach som ligger efter piren, där Restaurang Gorgona ligger.


På den andra sidan piren fortsätter stranden, följer man den en bit kommer man till ett litet kapell, bakom kyrkan finns ett klippbad och en ministrand, som är populär bland nudister. En sten vid klipporna liknar en haj som strandat, någon lustigkurre har smyckat stenens huvud med stentänder vilket gör att den ser ganska levande ut. Stenhajen är Agia Annas största sevärdhet. :-)

HOTELL & PENSIONAT I AGIA ANNA
Utbudet på boende är inte lika stort som i Agios Prokopios
, men det finns ändå en ansenlig mängd alternativ, allt från hotell med pool till enkla familjeägda pensionat. Nedan hittar du de hotell och pensionat i Agia Anna som bokades flest gånger via Kalimera år 2017.

Agia Anna Studios »

Anemomilos »

Despina Hotel »

Something Else »

Summer Dream II »

Boka andra hotell i Agia Anna här »

Klippbadet i Agia Anna. Naxos.

Klippbadet bakom kyrkan Agios Nikolaos i Agia Anna.
Agia Anna. Naxos.

Agia Anna strax innan solen går ner.

Fler bilder från Agia Anna finns här »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera