Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agia Anna beach på Naxos
Agia Anna ligger bara några hundra meter från Agios Prokopios. Man rundar udden där Fotis Taverna ligger, och snart ser man stranden i Agia Anna. Du behöver med andra ord inget annat än apostlahästarna för att ta dig hit.

 

Agia Anna beach. Naxos.

Agia Anna beach.

 

Agia Anna beach tävlar med Agios Prokopios och Plaka om titeln som öns bästa strand. Med all rätt, Agia Anna är också en fantastiskt fin strand, inte lika lång som Agios Prokopios, men med samma förföriska vatten och minst lika inbjudande sand. Längs stranden ligger flera trivsamma tavernor och strandbarer, några har bord placerade direkt i sanden, man behöver knappt lämna solstolen för att äta lunch eller middag, eller ta en drink. Det är en fröjd att sitta här och titta ut över havet.

 

Restaurang Gorgona. Agia Anna beach. Naxos.

Del av Agia Anna beach som ligger efter piren, där Restaurang Gorgona ligger.

 

Agia Anna beach. Gorgona. Naxos.

Stranden åt andra hållet sett från Gorgona.


Ungefär vid mitten av stranden går en pir ut i vattnet, där ligger fiskebåtar förtöjda, fiskarna brukar sitta på piren och laga sina nät. Där piren börjar ligger Restaurang Gorgona, som är Naxos största restaurang. Ja, banne mig om det inte är en av övärldens största restaurang. Jag kan i alla fall inte dra mig till minnes någon som är större. Maten är väldigt god och utsikten över havet alldeles underbar. Servicen kan ibland tyvärr vara lite träig.

 

Klippbadet i Agia Anna. Naxos.

Klippbadet bakom kyrkan Agios Nikolaos i Agia Anna.

 

På den andra sidan piren fortsätter stranden, följer man den en bit kommer man till ett litet kapell, bakom kyrkan finns ett klippbad och en ministrand, som är populär bland nudister. En sten vid klipporna liknar en haj som strandat, någon lustigkurre har smyckat stenens huvud med stentänder vilket gör att den ser ganska levande ut.

Se bild på hajen i Agia Anna här »

 

HOTELL I AGIA ANNA

Utbudet på boende är inte lika stort som i Agios Prokopios, men det finns ändå en ansenlig mängd alternativ, allt från hotell med pool till enkla familjeägda pensionat.

Här är tips på tre bra boende i Agia Anna.

Anemomilos »

Despina Hotel »

Summer Dream II »

Boka andra hotell i Agia Anna här »

 

Solnedgång i Agia Anna. Naxos.

Stranden i Agia Anna strax innan solen går ner.


LÄS MER OM NAXOS

Om Naxos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera