Vandra på Naxos

Om Naxos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Naxos är en idealisk vandringsö som årligen besöks av tusentals vandringsentusiaster. Utbudet är stort, allt från enkla nybörjarrutter till ganska avancerade vandringar som passar vana vandrare. Många vandringar utgår från Filoti, som ligger nära Mount Zas som är Naxos högsta berg (1 001 m.ö.h). Om du inte gillar att vandra i bergen kan jag rekommendera en enkel, och väldigt trevlig vandring, där du har nära till havet, och till en mängd vattenhål längs vägen. Jag tänker naturligtvis på vandringen mellan stränderna på Naxos västkust. :-)

Man kan gå längs vattnet hela vägen från Agios Georgios ner till Mikri Vigla, och ännu längre om man så vill. Vill du göra det enkelt för dig börjar du i Agios Prokopios och går till Plaka, via Agia Anna. Den "vandringen" har jag gjort många gånger, och jag kommer göra det många gånger till.

Om du ska vandra på Naxos kan jag rekommendera Anavasis blå karta (1:25.000), som beskriver många vandringar på Naxos, enkla som svåra. På köpet får du kartor över öarna i Småkykladerna också. Terrain maps är ett annat grekiskt kartförlag som specialiserat sig på vandringskartor. De har en karta över Naxos med en upplösning på 1:40 000 som också innehåller många vandringar. Båda kartorna finns att köpa på plats.

Jag rekommenderar dig att köpa vandringsboken Walking on Naxos av Dieter Graf. I boken beskrivs 25 vandringar på Naxos i detalj. Boken finnas att köpa på plats, du kan även köpa den på Adlibris om du vill planera dina rutter i förväg.

Köp boken Walking on Naxos på Adlibris »

Gå mellan stränderna  på Naxos.

Att vandra mellan stränderna är också trevligt. (Plaka.)


Vandra på Naxos.

Bästa tiden att vandra på Naxos är på våren då naturen är som vackrast.


Vandra på Naxos.

Naxos bjuder på ett mycket vackert landskap. På bilden syns Apiranthos till vänster och Filoti rakt fram.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera