Agios Prokopios beach på Naxos

Om Naxos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Agios Prokopios beach är den första av en lång rad paradisiska stränder på Naxos västra kust. Agios Prokopios ligger cirka 5 kilometer från Naxos stad, och anses av många vara öns bästa strand. Men det finns andra stränder som också bär det epitetet, som Agia Anna och Plaka.

För att komma till Agios Prokopios från Naxos stad kan man välja mellan lokalbuss, eget fordon eller att promenera från Agios Georgios. Längs vägen passerar man landningsbanan till flygplatsen, strax därefter ligger våtmarken Aliki. Vid våtmarken kan man välja mellan att svänga vänster eller höger för att komma till Agios Prokopios.

Svänger du höger passerar du berget Stelida (151 m.ö.h) innan du når fram till själva stranden. Där ligger kyrkan Agios Prokopios - som gett stranden dess namn - flera charterhotell och ett par tavernor. Härifrån kan man fortsätta längs en grusväg ända bort till byns centrum. Smidigast är att ta vänster vid våtmarken Aliki, då kommer du direkt ner till centrum av Agios Prokopios.

Missa inte solnedgången i Agios Prokopios, den är mycket vacker.

Solnedgång i Agios Prokopios .

Agios Prokopios åt det ena hållet.


Agios Prokopios beach. Naxos.

Agios Prokopios åt det andra hållet.


Agios Prokopios ligger i en lång fin bukt med inbjudande sandstrand av gulvit sand. Vattnet är klart och när det är vindstilla ser bukten ut som en stor swimmingpool. Ovanför stranden ligger flera tavernor, kaféer och barer, vyn från tavernorna utöver stranden och havet är rogivande och lockande. Själva samhället Agios Prokopios är uppbyggt för turism och här saknas inga faciliteter. Hotell och pensionat, tavernor och barer, supermarkets, samt bil- och mopeduthyrare dominerar bebyggelsen. Trots att Agios Prokopios är en av Naxos största turistorter upplever man det inte så, i alla fall gör inte jag det.

Utbudet på restauranger är stort. Mina favoriter är Taverna Sunset som är en trevlig familjerestaurang med bra mat till låga priser och fin utsikt över havet, och Taverna Anezis som ligger i bortre änden av stranden.

Bästa lunchrestaurangen är Fotis Taverna som ligger i slutet av stranden. Från Fotis har man hela stranden i blickfånget och det är en vy som heter duga.

Restauranger i Agios Prokopios.

Många restauranger ligger nära stranden.


HOTELL & PENSIONAT I AGIOS PROKOPIOS
Agios Prokopios är Naxos populäraste turistort efter Agios Georgios
. Om du frågar mig är Agios Prokopios öns bästa by att bo i tillsammans med Naxos stad.

Varje gång jag är på Naxos (vilket jag är nästan varje år) bor jag halva tiden i Agios Prokopios och halva i Chora. Kan inte bli bättre.

Nedan hittar du de hotell i Agios Prokopios som bokades flest gånger via Kalimera år 2017.

Liana Hotel »

Hotel Dimitra »

Agios Prokopios Hotel »

Katerina Hotel »

Boka andra hotell i Agios Prokopios här »

Fotis Taverna. Agios Prokopios.

Lunch med utsikt från Fotis Taverna.
Solnedgång i Agios Prokopios.

Solnedgången är lika vacker varje kväll.

Fler bilder från Agios Prokopios finns här »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera