Resa till Naxos

Om Naxos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Naxos är en lättillgänglig ö trots avsaknaden av internationell flygplats, att resa hit på egen hand är minst lika enkelt som att åka på charter.

CHARTER
Från Sverige kan du åka charter till Naxos med Apollo
. Naxos flygplats är endast anpassad för inrikesflyg och planet landar därför på Santorini. Från Santorini följer sedan en båtresa till Naxos på mellan två och tre timmar.

FLYGSTOL
Åker du till Naxos på egen hand är det enklast att köpa en flygstol till Aten eller Santorini. Santorini är i mitt tycke det absolut bästa alternativet eftersom båtförbindelserna mellan Santorini och Naxos är mycket bra. Resan mellan Santorini och Naxos tar cirka 2 timmar om du reser med någon av Blue Star Ferries båtar.

För att komma till hamnen på Santorini tar du en taxi från flygplatsen. Buss finns inte. Från Atens hamnstad Pireus tar det cirka 5 timmar med Blue Star Ferries.

Dessutom går det snabbåtar från Atens två andra hamnar Lavrio och Rafina. Buss till Pireus, Lavrio och Rafina utgår från flygplatsen i Aten. Till Pireus kan du även åka tunnelbana från flygplatsen, du måste dock byta tåg i Monastiraki som ligger i Plaka.

Hamnen i Naxos stad.

Hamnen i Naxos stad.


Express Skopelitis. Naxos.

Express Skopelitis och utflyktsbåtarna avgår från lilla hamnen.


INRIKESFLYG
Naxos har daglig flygförbindelse med Aten.

BÅT
Naxos hamn är en av de mest trafikerade i landet
. Bortsett från att Naxos har mycket bra båtförbindelse med sina grannöar i Kykladerna är det också förhållandevis enkelt att byta ögrupp. Ett annat plus är att Naxos ligger på den frekventa färjerutten Pireus-Paros-Naxos-Ios-Santorini. Flera dagliga avgångar, under högsäsong uppemot fem båtar per dag.

Naxos är även knutpunkt för nästan all båttrafik till och från Småkykladerna och Amorgos. Express Skopelitis - en liten lokalfärja med hemmahamn i Katapola på Amorgos - trafikerar Naxos-Iraklia-Schinoussa-Koufonissi-Amorgos sex dagar i veckan sommartid, färre avgångar under lågsäsong. Vissa turer går båten även till Donoussa.

Alla färjor och katamaraner lägger till vid stora piren i Naxos stad. Express Skopelitis och utflyktsbåtarna utgår dock från en mindre pir cirka 100 meter till vänster om stora hamnen. Där ligger många hyrda segelbåtar förtöjda så det är bara att följa masterna.

Båttidtabell för Naxos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »

Naxos flygplats.

Naxos lilla flygplats ligger nära Agios Prokopios.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera