Kalimera Grekland Aten.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Hamnen Rafina i Aten

Rafina är den nästa största hamnen i Aten. De två andra hamnarna är Pireus och Lavrio. Från Rafina går det båtar till Kykladerna och till Evia.

 

Hamnen i Rafina nära Aten i Grekland.

Hamnen i Rafina.

 

Rafina är den totala motsatsen mot bullriga och kaotiska Pireus. Rafina är litet, gemytligt och ganska rofyllt. Extra plus för att det går fort att ta sig hit från flygplatsen. Här finns hotell, affärer, resebyråer, bankomater, kaféer, tavernor och ouzerior. Det finns till och med en lång strand.

 

Stranden i Rafina nära hamnen.

Stranden i Rafina.

Med andra ord gör det inget om du måste vänta på färjan. Så om du väljer mellan att åka från Pireus eller Rafina så är valet självklart: välj Rafina.

Från Rafina går det båtar till: Andros, Mykonos, Syros, Tinos Amorgos, Ios, Iraklia, Koufonissi, Naxos, Paros, Santorini och Schinoussa.

 

Båttidtabell för Rafina »

Boka färjebiljetter online här »


Taverna To Asimaki. Rafina. Aten.

Taverna To Asimaki är en av flera bra tavernor i Rafina.

 

Resa till Rafina från Atens flygplats

Det finns två sätt att ta sig till Rafina: buss och taxi. Personligen föredrar jag taxi eftersom det går mycket snabbare, men är å andra sidan mycket dyrare.

Buss

Busshållplatsen ligger utanför ankomstterminalen, ungefär vid Hotel Sofitel. Från samma hållplats går för övrigt bussarna till Lavrio. Bussarna går i regel en gång i timmen, ibland två gånger i timmen. Bussresan tar mellan 30-40 minuter. Biljett köps ombord på bussen. Pris cirka 5€.

 

Bussen till Rafina går utanför flygplatsen i Aten.

Bussen till Rafina går utanför flygplatsen i Aten.

 

Taxi

Taxistationen ligger också utanför ankomstterminalen i Aten. Du kan inte missa den, där brukar stå hundratals gula taxibilar på kö. Med taxi tar det cirka 20 minuter till Rafina. Priset ligger på cirka 40 €. Fråga om priset innan du sätter dig i taxin.


Hotell i Rafina

Om du landar sent och ska med en tidig båt från Rafina kan du sova på flygplatsen, vilket egentligen inte är tillåtet, eller boka in en natt på Hotel Sofitel, men det hotellet är dyrt. Då är det bättre, och trevligare att stanna i Rafina.

 

Avra Hotel. Rafina.

Avra Hotel ligger till höger i bild.

 

Avra Hotel är troligen det bästa alternativet, och det är mycket populärt bland Kalimeras läsare. Extra plus för att de har transfer till och från flygplatsen. Ett annat bra hotell är Rafina K-Apartment.

Boka Avra Hotel »

Boka Rafina K-Apartment »

Boka andra hotell i Rafina här »

 

Hamnen i Rafina i Grekland.

Hamnen i Rafina. Karta över Rafina »


LÄS MER OM ATEN

Om Aten Hotell Akropolis Bilder Resebrev Karta Pireus Rafina Lavrio Forum
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera>

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera