Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Naxos
Vägarna på Naxos är bra. Trafiken är ganska livlig i och omkring Naxos stad, samt längs vägen ner till stränderna på västkusten, men så snart man kommer ut på landsbygden är trafiken tämligen ringa.

HYRA MOPED, BIL OCH CYKEL

Naxos är en stor ö som tar tid att upptäcka och därför är bil ett bättre alternativ än moped. Moped lämpar sig bäst för kortare sträckor, som till stränderna på västkusten. Sydvästra delarna av ön är nästan helt platt och lämpar sig väl att utforskas med cykel.

 

Hyra moped på Naxos.

Konkurrensen är stor så det lönar sig att jämföra priserna.

 

Det är en enkel match att cykla från Naxos stad, via stränderna Agios Prokopios, Agia Anna och Plaka, ända bort till Mikri Vigla. Men det är inte enbart kring stränderna man möter cyklister, man råkar ofta på ihärdiga cyklister på de mest omöjliga platserna högt uppe i bergen. Det finns även elcyklar att hyra. Bil- moped- och cykeluthyrare finns i Naxos stad och i alla stora turistorter.


Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån och hämta den när du kommer till Naxos. Rentalcars är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

Boka hyrbil via Rentalcars här »

BUSS

De lokala kommunikationerna är mycket bra och med lokalbuss kan man ta sig till i princip varenda by på Naxos. Busstationen ligger strategiskt till precis intill stora hamnen i Naxos stad. Vid busstationen sitter tidtabeller uppsatta. Biljetter måste köpas i förväg, antingen på busstationen i Naxos stad eller i kiosker.

 

Busshållplatsen i Naxos stad.

Busshållplatsen i Naxos stad ligger i hamnen.

 

TAXI

Taxistationen ligger bredvid busstationen i Naxos stad. Du hittar även taxibilar i de större turistorterna. Om du inte hittar någon ledig bil kan du ringa och boka. Telefonnummer till taxi: 22850-22444.

 

Utflykter på Naxos.

Det finns många trevliga utflykter att göra.

 

UTFLYKTSBÅT

Med båt kan du göra trevliga och minnesvärda utflykter till Naxos grannöar Iraklia och Koufonissi, samt till Santorini, Mykonos och Delos. Båtarna utgår från hamnen i Naxos stad.


LÄS MER OM NAXOS

Om Naxos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera