Maragas och Plaka på Naxos

Om Naxos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Från Agia Anna är det bara några hundra meter till Maragas beach, en fin bred sandstrand med vit mjuk sand och stora sanddyner. Taverna Paradiso i början av stranden gör verkligen skäl för sitt namn, stolar och bord är strategiskt placerade direkt i sanden under en skuggande tamarisk.

Plaka beach tar vid där Maragas slutar, egentligen är det samma strand, endast namnen skiljer dem åt. Plaka är Naxos längsta strand, faktiskt en av de längsta jag varit på i Grekland. (Stranden fortsätter ända ner till Mikri Vigla, men den byter namn flera gånger). Den vita pulverfina sanden och de många höga sanddynerna för tankarna till Toftastranden på Gotland. Det kristallklara och turkosfärgade vattnet finns däremot inte på Tofta. Plaka är utan tvekan en av Greklands finaste stränder. Det är inte bara jag som tycker så, för vid de två senaste omröstningarna om Greklands bästa strand på Kalimera har Plaka kommit på första plats. Jag är i vanliga fall inte förtjust i sandstränder, jag föredrar klappersten och klippbad, men Plaka är ett undantag.

HOTELL & PENSIONAT I PLAKA
När jag var på Naxos första gången
(det är många år sedan) fanns det ingenting vid Plaka. Idag finns här många tavernor och hotell längs vägen som går ovanför stranden. Vill du ha nära till en av Greklands bästa stränder är det alltså här du ska bo. Nedan hittar du de hotell och pensionat i Plaka som bokades flest gånger via Kalimera år 2017

Maistrali Studios & Apartments »
Studio Loukas »
Plaza Beach Hotel »

Boka andra hotell i Plaka här »

Maragas beach.

Maragas beach.


Plaka beach.

Plaka beach åt ena hållet.Plaka. Paradise. Naxos.

Plaka beach åt andra hållet. För naturister är Plaka något av en paradisstrand, många går ogenerat nakna långa promenader längs strandlinjen, andra bygger små strandhus i sanddynerna. Gillar man inte nudism gör inte det så mycket, stranden är lång nog för att rymma alla, gott om plats finns alltid, till och med under högsäsong och nudisterna håller till en bit bort på stranden.

Fler bilder från Plaka finns här »

Läs mer om nudism i Grekland här »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera