Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Laguna beach och Lake Aliki på Naxos

Där Agios Georgios beach slutar tar Laguna beach vid. Någon direkt skiljelinje mellan stränderna finns inte, man passerar bara ett litet näs och vips är man framme. Laguna är en av flera populära vindsurfarstränder på Naxos, den populäraste är Mikri Vigla.

 

Laguna beach. Vindsurfing. Naxos.

Laguna beach.

 

Vid Laguna beach finns flera vindsurfingsklubbar som hyr ut brädor och ger vindsurfinglektioner. Det är inte ovanligt att man möter riktiga surfproffs, ovanför stranden står folkabussar fulla med surf- och kitebrädor. Man måste inte vara vindsurfingsentusiast för att passa in, man är lika välkommen om man bara vill sola och bada, vilket väldigt få gör.

 

Laguna beach. Naxos.

Laguna beach.
Söder om Laguna ligger Naxos lilla flygplats och Lake Aliki, som är en av Naxos två insjöar, den andra finns i Agios Prokopiosoch kallas för Red Lake. Lake Aliki är intressant för dig som gillar att skåda fågel. Sjön är grund och lockar många vadare och flamingos, framförallt på våren då det är mer vatten i sjön. Tubkikare är att föredra eftersom det är svårt att komma riktigt nära fåglarna.

 

Lake Aliki nära Agios Prokopios på Naxos.

Lake Aliki nära Laguna och Naxos flygplats.

 

När jag var vid Lake Aliki senast frågade jag en vän på Naxos om det fanns någon plats där man kunde komma närmare vattnet. Det fanns det, men just där fanns det massor med giftiga ormar, så jag lät bli att gå dit.

Härifrån är det inte långt till Agios Georgios och Agios Prokopios.


LÄS MER OM NAXOS

Om Naxos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera