Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Koronida på Naxos

Från Apollonas på norra Naxos går vägen söderut där man passerar ett flertal byar varav några är väl värda att stanna till i. Cirka 5 kilometer från Apollonas svänger vägen höger mot byn Koronida, eller Komiaki som var byns tidigare namn.

 

Koronida. Naxos.

Rakitillverkning i lantliga Koronida, eller Komiaki som byn också kallas.

 

Vägen till Koronida slingrar sig igenom en förtjusande vacker dalgång. På våren skiner knallgul ginst i dalgångarna och man kan inte låta bli att plocka fram kameran. Trafiken är sparsmakad, oftast är man ensam på vägen.

 

Koronida. Naxos.

Huvudgatan i Koronida.

 

Alldeles innan man kommer fram till Koronida syns ett litet vackert kapell garnerat med ginst på vänster sida. Och kameran dyker upp igen. När man når fram till byn möts man av en kyrkogård med två kyrkor varav en är bland de äldsta på Naxos.
Koronida är en sömnig och genuin by där man som turist bemöts av stor nyfikenhet. Byborna stannar upp och ser ut att fundera över varför man gjort sig mödan att köra ända dit. Byn ligger i en prunkande dalgång där husen klättrar mot en bergssida.

 

Koronida. Komiaki. Naxos.

Vy över Koronida.

 

Stanna gärna till en stund och ge de vindlande gränderna och de slitna trapporna en chans. Här råder en frid som man sällan upplever hemma i Sverige. Sätt dig på ett kafenión och njut av det sällsamma vardagslivet i en typisk grekisk bergsby.


LÄS MER OM NAXOS

Om Naxos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera