Kalimera Grekland Parga.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Lichnos beach söder om Parga
Den vackra stranden Lichnos 3,5 kilometer söder om Parga är min absoluta favoritstrand i området. Den långa stranden består huvudsakligen av grovkornig sand som skiftar från skinande vitt till gyllengult. Den perfekta sanden är mjuk och formbar och tillräckigt grovkornig för att ligga still, ingen flygande sand i ögonen här inte.

 

Lichnos beach nära Parga.

Lichnos beach.

 

Vid slutet av stranden störtar en röd kalkstensklippa ner i havet och bildar en tilltalande fond mot det turkosfärgade havet. Lite längre bort längs klippkusten ligger flera mindre grottor, en av dem, Afrodites grotta (eller Blå grottan), är så pass stor att mindre båtar kan gå in i den. Utflyktsbåtar till Afrodites grotta utgår från Parga.

 

Badbåt till Lichnos beach från Parga.

Lichnos beach.
Längs stranden finns en handfull tavernor som vid en första anblick luktar turistfällor lång väg. Men skenet bedrar, flera av dem är riktigt bra. Jag kan varmt rekommendera Restaurang Coral som serverar god äkta grekisk mat i rikliga portioner, utsikten över stranden är ljuvlig och personalen exemplariskt trevlig.

Enklaste sättet att ta sig till Lichnos är med badbåt från Parga, eller med eget fordon. Du kan även vandra till stranden genom den vackra olivlunden som börjar i Parga. Vandringen är enkel och fantastiskt vacker.

 

Restaurang Coral. Lichnos. Parga.

Lichnos beach. Bilden är tagen från Restaurang Coral.

 

Till Lichnos kan du åka badbåt från Parga, köra bil eller moped, eller vandra genom olivträdskogen.

 

Läs om Parga på Kalimera »

E-guide om Parga

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera