Kalimera Grekland Parga.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra till Lichnos beach via olivlunden i Parga

Från Parga går det badbåt till Lichnos beach, du kan även köra dit på egen hand. Det absolut trevligaste, och klart joxigaste, tillvägagångssättet är att gå igenom olivträdskogen som täcker bergen mellan Parga och Lichnos.

 

Vandring genom olivskogen till Lichnos beach i Parga.

På vandring genom olivskogen till Lichnos beach.


För komma till stigen passerar du Villa Rosa vid slutet av Krioneri beach i Parga, fortsätter längs med vägen tills du ser de första olivträden, där vägen tar slut svänger du höger in på stigen som leder nästan ända fram till Lichnos. Vandringen är förhållandevis enkel och bjuder på en landskapsbild som borde imponera på de flesta. Ett litet varningens tecken inför vandringen vill dock jag sätta upp. Jag har hört från några läsare att de inte hittar vandringens början. Om du inte skulle göra det är du alltså inte ensam. Fråga dig fram om du känner dig osäker.

Stigen går igenom en ovanlig olivträdskog, jag har personligen aldrig sett så höga olivträd någon annanstans, många är gamla och knotiga och ser ut som våra gamla ekar. Liknande olivträd omger i princip hela Parga, det sägs finnas fler än hundratusen träd. Anledningen till den abnorma storleken är att ingen brydde sig om dem - olivträd behöver ansas - under den turkiska ockupationen. Under olivträden ligger svarta fångstnät och vilar sig inför nästa skörd.

 

Det ihåliga trädet man passerar i olivskogen. som går till Lichnos beach.

Det ihåliga trädet man passerar i olivskogen.
Längs stigen passerar du bland annat den hemlighetsfulla kyrkan Agios Georgios, den liknar inga andra kyrkor jag sett, den fyrkantiga byggnaden är ljusblå nertill och helt omålad upptill. Agios Georgios bildar tillsammans med de gigantiska olivträden, de svarta näten, de ihåliga stammarna och de tjattrande cikadorna en känsla av att befinna sig i en spökskog. Läskigt och fascinerande på samma gång.

Stigen slutar vid stora vägen som leder ner till stranden. En bit bort längs stora vägen ligger en taverna (se bild nedan) med en nästan omänskligt bedårande utsikt över Lichnosbukten. Sista sträckan måste du gå längs bilvägen för att komma ner till stranden.

 

Taverna. Lichnos beach. Parga.

Tavernan med den galet vackra utsikten över Lichnos beach.


Läs om Parga på Kalimera »

E-guide om Parga »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera