Kalimera Grekland Paros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fjärilsdalen på Paros

Fjärilsdalen Petaloudes ligger i en lummig oas med imponerande cypresser cirka 10 km söder om Parikia.

Fjärilsdalen är ett av de mest besökta och mest omtyckta utflyktsmålen på Paros. Utanför ingången syns inga fjärilar till, inte ens när man betalt sin biljett och gått in i själva dalen ser man några fjärilar, men tittar man lite noggrannare kring de murgrönstäckta träden börjar man snart skönja dem. När fjärilarna sitter stilla är de svartvita och ser ut som spindlar, när de flyger visar de upp sina vackra röda vingar.

 

Fjärilar i fjärilsdalen Petaloudes.

De imponerande träden utanför fjärilsdalen.

 

En inte helt ovanlig syn är besökare som klappar händerna, eller på något annat sätt skrämmer fjärilarna, så att de flyger och visar sina röda vingar. Dessvärre minskar antalet fjärilar varje år på grund av störande turister, varningstexter står på flera språk, men det verkar inte hjälpa. Fjärilarna är här för att vila sig så de kan göra nya fjärilar, och om de inte får vila blir det inga nya fjärilar.
Fjärilsdalen Petaloudes på Paros.

Ingången till Fjärilsdalen.

 

Jag brukar sällan komma med pekpinnar, men när det gäller fjärilsdalen känner jag att jag måste göra ett undantag. Åk gärna hit, det är absolut värt ett besök, men lämna fjärilarna i fred.

Innanför ingången finns ett litet kafé där du kan köpa fina fjärilsvykort och något att dricka. Du tar dig hit på egen hand med bil eller moped. Öppet varje dag mellan 09.00-20.00. Inträde cirka 2 €.

Fjärilsdalen Petaloudes ligger cirka 10 km söder om Parikia, nästan mittemot Antiparos.

Det finns en fjärilsdal på Rhodos, med samma typ av fjärlirar.


LÄS MER OM PAROS

Om Paros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera