Resa till Paros

Om Paros »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Trots avsaknaden av internationell flygplats är Paros en av Greklands mest lättillgängliga öar. Det är lika enkelt att resa hit på egen hand som på charter, antingen med båt eller med inrikesflyg.

CHARTER
Med Apollo kan du åka charter från Sverige, du bor antingen i Naoussa eller i Parikia. Planet landar på Santorini, därifrån vidtar en båtresa på cirka 3 timmar innan du är framme i Paros hamnstad Parikia. I framtiden kommer det med all säkerhet gå att flyga direkt till Paros. Läs mer om det längre ned på sidan.

FLYGSTOL
Reser du till Paros på egen hand är det enklast att flyga till Santorin
i och sedan vidare med båt. Med andra ord exakt samma sätt som om du skulle åka charter.

Du kan också flyga till Aten och åka båt från Atens hamnstad Pireus. Det är även smidigt att flyga till Mykonos och åka båt därifrån till Paros.

Hamnen i Pounda

Hamnen i Pounda varifrån båtarna till Antiparos går.


Hamnen i Parikia.

Hamnen i Parikia.


INRIKESFLYG
Paros har daglig flygförbindelse med Aten
. Flygplatsen ligger på södra Paros, nära byn Aliki. En ny flygplats, eller en ny landningsbana egentligen, öppnade hösten 2016. Den nya flygplatsen kan ta emot större plan än tidigare. Det kommer eventuellt innebära att Paros kan ta emot internationellt flyg. Undrar vad som händer med ön då? Blir den ett nytt Mykonos? Den som reser får se.

BÅT
Paros är en av de mest trafikerade öarna i hela Grekland
och är ett av stoppen på den vältrafikerade rutten Pireus-Paros-Naxos-Ios-Santorini. Sträckan trafikeras flera gånger dagligen åt båda håll. Greklands största rederi Blue Star Ferries har två båtar som går just denna rutt, om du kan bör du resa med dem. En fördel med Paros vältrafikerade hamn är att det finns möjlighet att byta ögrupp, vilket annars inte alltid är så enkelt.

Det finns tre hamnar på Paros: Parikia, Pounda och Piso Livadi. Men du behöver inte oroa dig för att gå av i fel hamn, alla båtar lägger till i Parikia. Från Pounda går det båtar till Antiparos (båtar till Antiparos går även från Parikia) och Piso Livadis hamn trafikeras av utflyktsbåtar.

Båttidtabell för Paros »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »

Flygplatsen på Paros.

Flygplatsen på Paros ligger nära byn Aliki.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera