Kalimera Grekland Rhodos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fler byar på Rhodos

Som du förstår finns det många fler byar att upptäcka om du mot förmodan skulle tröttna på alla fina stränder. Köp en bra karta, hyr en bil och ge dig ut på upptäcktsfärd. Byarna i inlandet och på södra Rhodos är i regel mysigare än byarna nära Rhodos stad.

 

Klostret Moni Thari nära byn Laerma på Rhodos.

Klostret Moni Thari nära byn Laerma.

 

Gillar du konstig konst åker du till Artpark mellan byarna Arhipoli och Eleousa väster om Epta Piges. Ett fint kloster - Moni Thari - ligger söder om den slitna och ganska fina byn Laerma nästan mitt på ön. Klostret - som är från 800-talet - ligger mycket vackert i en grönskande dalgång.

 

Embonas. Rhodos.

Rhodos vinhuvudstad Embonas.
Embonas sydväst om Salakos är Rhodos vinhuvudstad. Här framställs dels goda viner, dels olika sorters likörer och en god ouzo. Embona Winery har öppet för besökare dagligen mellan 09.30 och 15.30. Babis Taverna på torget är känd för sin vällagade hemgjorda grekiska mat.

Vid foten av Rhodos näst högsta berg Akramytis ligger den ganska trivsamma byn Siana. Det är ett populärt utflyktsmål, många kommer för att handla av byns specialiteter: yoghurt, honung, olivolja och souma.

 

Siana. Souma. Rhodos.

Siana.

 

Souma görs av druvsaft och kan jämföras med raki. Smakar fantastiskt tycker somliga, andra jämför smaken med flygfotogen. Precis som när det gäller raki alltså.


LÄS MER OM RHODOS

Om Rhodos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera