Resa till Rhodos

Om Rhodos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Rhodos är en av de mest lättillgängliga öarna i Grekland: alla stora charterarrangörer flyger hit, inrikesflyget är väl utbyggt och båtförbindelserna är bland de bästa man kan tänka sig. Så oavsett om du reser organiserat eller på egen hand är det aldrig långt till Rhodos.

CHARTER
Från Sverige går det charter till Rhodos med Airtours, Apollo, Detur, Solresor, TUI och Ving. Ett flertal olika turistorter finns att välja på, bland annat Afandou, Faliraki, Ixia, Kalithea, Kolymbia, Lindos, Pefkos, Rhodos stad och Trianda. Har du svårt att välja är Rhodos stad en bra bas. Var beredd på långa köer på flygplatsen, som heter Diagoras.

FLYGSTOL
Enklast är naturligtvis att ta en flygstol till Rhodos direkt från Sverige. Biljetter köper du av något av charterbolagen ovan. Du kan även flyga till Rhodos med Aegean, SAS, Ryan Air och Norwegian.

Resan från flygplatsen till Mandrakihamnen i Rhodos stad tar ungefär 30 minuter med taxi och kostar cirka 25€, flygbussen tar något längre tid, och kostar mycket mindre.

Blue Star 2 i Akandia port.

Blue Star 2 i Acandia port i Rhodos stad.


Flygplatsen på Rhodos.

Flygplatsen på Rhodos är underdimensionerad. Räkna med köer vid incheckning.


INRIKESFLYG
Rhodos har daglig flygförbindelse med Aten, Karpathos, Kassos, Kastelorizo, Kreta och Thessaloniki. Därutöver finns ett flertal avgångar i veckan till bland annat Astypalea, Kos och Leros.

BÅT
Båtförbindelserna till och från Rhodos är mycket bra. Inte minst är förbindelserna med andra öar i Dodekaneserna bra, för att inte säga förträffligt bra. Det går även båt till och från några öar i Kykladerna, och naturligtvis till och från Kreta och Pireus (Aten).

Det finns fyra hamnar på Rhodos: Mandraki, Acandia och Kolona i Rhodos stad, samt Kamiros Skala (båtar till Tilos) som ligger cirka 45 km sydväst om Rhodos stad. Från Mandraki går katamaraner, Kolona (mellan Mandraki och Akandia) är Dodekanisos Seaways hemmahamn, och från Acandia går alla stora färjor. Det är långt att gå med packning till Akandia. Ta en taxi så slipper du slita ut dig. Från Kamiros Skala går det båtar till Rhodos grannö Chalki.

Båttidtabell för Rhodos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


Hamnen i Kamiros Skala på Rhodos.

Hamnen i Kamiros Skala. Härifrån går charterbolagens båtar till Tilos, och båtar till Chalki.

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2019 Janne Eklund/Kalimera