Kalimera Grekland Tilos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Tilos

Små öar brukar i regel vara besvärliga att ta sig till. Men så är det inte med Tilos, snarare är det tvärtom, och det är tack vare närheten till Rhodos som har internationell flygplats och vältrafikerade hamnar.

CHARTER

Charter med Apollo. Planet landar på Rhodos, därifrån buss till Rhodos stad, eller till hamnen i Kamiros Skala, och vidare med båt till Tilos. Hur lång båtresan över tar beror på vilken båt och vilken hamn man åker ifrån.

 

Dodekanisos Pride i Livadias hamn på Tilos.

Dodekanisos Pride i Livadias hamn på Tilos.

 

FLYGSTOL

Smidigast är förstås köpa en flygstol med något av de svenska charterbolagen som flyger direkt till Rhodos. Eller reguljärflyg direkt till Rhodos. Väl framme på Rhodos tar du dig en taxi till den hamn som din båt går från.

INRIKESFLYG

Närmsta inrikesflygplats finns på Rhodos.

BÅT

År 2000 gick Tilosborna samman och köpte en katamaran som hette Sea Star för att underlätta kommunikationerna till och från ön. Tyvärr var det ofta problem med Sea Star. Sedan några år går tyvärr inte Sea Star till Tilos längre, , den trafikerar Rhodos med Turkiet. Jag saknar fortfarande kära Sea Star. För några år sedan tog skorven Panagia Spiliana över Sea Stars roll. Men sedan sommaren 2021 går inte heller den båten.
Reser du på egen hand kan du åka med färjan Blue Star Ferries eller katamaranen Dodekanisos Seaways som båda går från Rhodos stad. Blue Star går från stora hamnen, som heter Acandia, och Dodekanisos går från den lilla hamnen, som heter Kolona. Oavsett vilken båt du åker med lägger den till i Livadia på Tilos.

 

Hamnen i Livadia på Tilos.

Hamnen i Livadia på Tilos.

 

Läs mer om hamnarna på Rhodos här »

Tilos har även båtförbindelse med bland annat Astypalea, Kalymnos, Kastelorizo, Kos, Nisyros och Symi. Några gånger i veckan går det färja till och från Pireus.

Stefanakis Travel »

Båttidtabell för Tilos »

Boka båtbiljett online här »

 

Blue Star Ferries i Livadia på Tilos.

Blue Star Ferries sedd från Restaurant Gorgona i Livadia.


LÄS MER OM TILOS

Om Tilos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera