Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Potokaki beach väster om Pythagorion

Samos längsta strand Potokaki ligger intill flygplatsen någon kilometer väster om Pythagorion. Stranden består av småsten uppblandat med sand och vattnet är ljuvligt. Stranden är verkligen lång, solstolar i långa rader, men ändå finns det gott plats för dem som föredrar bastmatta, badlakan eller luftmadrass.

 

Flygplatsen vid stranden i Potokaki på Samos i Grekland.

Potokaki beach. Flygplatsen ligger under den röda pilen.

 

Delar av stranden kantas av tamariskträd som skänker behaglig skugga. Om du skulle tröttna på att sola och bada kan du åka vattenskidor, bananbåt och andra strandleksaker. Uthyrning av vattenskotrar finns också. Längs stranden finns restauranger, samt små kantinor som säljer enklare maträtter och kalla drycker.

 

Solstolar på Potokaki beach i Pythagorion på Samos.

Det finns många solstolar på stranden, men även plats för dig som klarar dig utan.
Ungefär mitt på stranden finns en brygga varifrån man kan hoppa eller dyka i vattnet. Där ligger Doryssa Seaside Resort som dominerar den här delen av stranden. Dorysa känns nästan som en by, så stort är det. De har till och med en egen kyrka. Trots storleken smälter det väl in i omgivningarna. En bit väster om hotellet rinner en liten bäck ut i havet. På andra sidan bäcken ligger fler charterhotell, och det är här många Skandinaviska charterresenärer bor.

 

Doryssa Seaside Resort i Potokaki nära Pythagorion på Samos.

Del av Doryssa Seaside Resort.

 

En av de vanligaste frågorna från våra läsare som ska bo vid Potokaki är om flygen stör. Det tycker inte jag. Om planen hade startat och landat dygnet runt hade det så klart varit störande, men det gör de inte. Jag tycker att det är häftigt att se och höra när planen startar och landar. Få som ligger på stranden kan låta bli att le lite åt dem som ska flyga hem, ända fram till den dagen de själva sitter där och gråter och spanar ner på stranden och ser alla som ska stanna en vecka till. :-)

HOTELL I POTOKAKI

Till Potokaki kan du åka charter från Sverige. Om du reser på egen hand är det inga problem att hitta boende. Nedan hittar du tre bra hotell som du bokar via booking.com.

Doryssa Seaside Resort »

Maritsa Studios »

Penelope Hotel »

Boka andra hotell i Potokaki här »

 

Potokaki beach i Pythagorion är en av Samos bästa stränder.

Potokaki beach.

 

Längst bort syns början av Pythagorion. Bakom flygplatsen (syns ej i bild) ligger byn Chora, och efter flygplatsen ligger Ireon och Papa beach.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera