Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Chora och Mytilini på Samos

Bakom flygplatsen i Potokaki ligger byn Chora, som nästan kan räknas som en förort till Pythagorion. Många passerar nog Chora utan att ens tänka på att det är en by. Det är lite synd för byn är ganska fin.

 

Samos flygplats nära Chora och Pythagorion.

Samos flygplats. Chora syns uppe i bergen.

 

Om du bor i Pythagorion, eller vid Potokakistranden, kan jag rekommendera ett besök i Chora på kvällen. Det kostar inte många euro med taxi.

 

Chora på Samos.

En av gränderna i Chora.
Strax norr om Chora ligger Mytilini. Byn sägs ha fått sitt namn av folk som utvandrat från Mytilini (på ön Lesbos som ligger norr om Samos), men ingen jag talat med har kunnat bekräfta att det verkligen är så.

Den smala huvudvägen till Samos stad passerar rakt igenom byn, få tar sig tid att stanna (även här), vilket är synd för Mytilini är en fin by. Framförallt i kvarteren kring bytorget som pryds av en stor platan, runt torget finns flera tavernor och några kafenións där gubbar sitter och diskuterar dagens tilldragelser över en kopp grekkaffe.

Torget i Mytilini. Samos.

Torget i Mytilini.

 

Mytilinis stora sevärdhet är ett paleontologiskt museum där fossiler och skelett från utdöda djur finns utställda. Bland annat fossil från en liten häst med tre tår som sägs ha funnits på Samos.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera