Baxedes och Paradisos beach på Santorini

Om Santorini »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Baxedes är en i mitt tycke väldigt fin strand som ligger några kilometer nordost om Oia. Stranden sträcker sig många kilometer längs kusten.

Någonstans på mitten byter stranden namn till Paradisos, men det är i realiteten samma strand. Baxedes är en strand som passar dig som vill vara lite för dig själv, och som vill slippa allt som hör en exploaterad strand till, som långa rader med solstolar och parasoll, uthyrning av vattenleksaker och hög musik från barer och tavernor. Baxedes är något av en oas på Santorini.

Om man fortsätter att köra längs kusten öster om Baxedes kommer man till flera stränder och små fiskehamnar. Koloumbo och Pori är de kändaste av dessa stränder. Längs vägen finns tavernor och snackbars.

Cirka 8 kilometer nordost om stränderna, på denna sida av Santorini, finns en undervattensvulkan. Vulkanen heter Kolumbo och är aktiv, och väldigt stor. Själva kratern ligger på drygt 500 meters djup. Kolumbo är under uppsikt, och det av goda grunder. Om den skulle få ett utbrott är det hög tid att resa hem igen, och det oavsett var i Grekland man är.

Paradisos beach. Santorini.

Paradisos beach.


Baxedes beach. Santorini.

Baxedes beach åt ena hållet.


Stränderna Baxedes och Paradisos.

Baxedes beach åt andra hållet.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera