Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Besök i oturistiska Emborio på Santorini

Vi brukar äta frukost hemma i Spiti Emborio, men idag lyxade vi till det och körde ner till Honeymoon och åt frukost där. Då fick vi mumsa på grekisk yoghurt med frukt och honung. Det är sååå gott!

 

Grekisk yoghurt med frukt och honung .

Grekisk yoghurt med frukt och honung är en mycket god frukost.

 

Efter frukost gick vi ner till stranden i Perivolos. Ojojoj. Mycket folk är bara förnamnet. I stället för bad bestämde vi oss att gå en promenad ända upp till byn Emborio, som ligger ovanför Perissa. Det är den byn vi bor i, fast i utkanten.

 

Perivolos beach på Santorini i augusti.

Perivolos beach i augusti.


Förutom att Emborio är en turistfri oas finns här ett par intresseväckande sevärdheter också. Via de smala urgamla gränderna som leder till toppen av byn är det lätt att gå vilse. Många hus ligger i ruiner, några håller på att renoveras.

När man nått toppen av Emborio kommer man fram till Castelli (kallas även Mezaná), en by i byn som nås via två valvtäckta ingångar, en ingång från varje sida. Inne i lilla Castelli vindlar minimala gränder runt urgamla hus med vackra trappor som sätter fantasin i rörelse. Missa inte när du är på Santorini.

 

Castelli ovanför Emborio på Santorini.

Några av husen i Castelli ovanför Emborio.

 

 

Taverna och kafé  Emborio. Santorini.

Det finns endast en taverna i övre Emborio, den är inte stor, men ack så mysig.

 

För er som undrar hur det går för tavlinybörjaren Camilla kan jag berätta att jag har förlorat sju gånger och inte vunnit någon gång. Igår slog hon till och med Paris. Fattar inte hur hon gör. Hoppas att jag får vinna åtminstone en gång innan vi åker hem till Sverige igen.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Santorini på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera