Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Perissa beach på Santorini

Perissa beach är i mitt tycke den bästa stranden på Santorini. Det är även öns längsta strand och är hela tre kilometer lång. Ungefär vid mitten av stranden byter den namn till Perivolos, och ytterliggare några kilometer bort byter stranden namn igen, och heter då Agios Georgios, som i sin tur sträcker sig nästan hela vägen till Vlychada.

 

Perissa beach. Santorini.

En del av den långa stranden i Perissa.

 

Stranden har sin början vid foten av berget Mesa Vouno som skiljer Perissa och Kamari åt. Perissa är precis som Kamari en stor turistort. Det som framförallt skiljer dem åt är att Perissa är en mer utspridd turistort, och att det inte finns någon bilfri strandpromenad.

 

Strandpromenaden i Perissa på Santorini.

Strandpromenaden i Perissa.

 

Själva centrum, om man nu kan kalla det så, ligger vid bergets fot där hotell, tavernor och barer ligger på en rad längs vattnet. Här finns också flera resebyråer, supermarkets, klädbutiker och souveniraffärer, dykarskola, bankomat och en campingplats.
Stranden då? Den är ganska snarlik den i Kamari: gråsvart sand som är väldigt varm. På stranden finns en labyrint av träspänger som gör att det går att röra sig utan att bränna fötterna. Badskor är att rekommendera. Sanden är inte lika grovkornig som i Kamari.

 

Vy över Perissa från Ancient Thira på Santorini.

Vy över Perissa från Ancient Thira.

 

Från Perissa kan du åka badbåt till Kamari och vice versa. Badbåten utgår från bergets fot och kostar cirka 4 €. Båtresan tar cirka 15 minuter. I Perissa ligger Santorinis bästa mopeduthyrare, som du kan läsa om här »

 

Perissa beach på Santorini under lågsäsong.

Perissa beach under lågsäsong. Ön som skymtar till höger är Anafi.

 

HOTELL I PERISSA

När jag började öluffa var Perissa den strand där nästan alla öluffare bodde. Nu är det annorlunda. Idag finns här många charterhotell, men även många familjeägda pensionat. Här nedan finns tips på några hotell och pensionat.

Villa Voula »

Samson Village »

Margarenia Studios »

Roula Villa »


LÄS MER OM SANTORINI

Om Santorini Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera