Kalimera Grekland Serifos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Sevärdheter på Serifos
Serifos kan inte skryta med speciellt många sevärdheter, inte om vi söker efter historiska minnesmärken, tempel och antika byggnader. I stället är det den lantliga idyllen, det vandringsvänliga landskapet, avtrycken från gruvindustrin samt den unika byn Chora som får agera sevärdheter. Det finns dock en sevärdhet som man inte bör missa, och det är klostret Moni Taxiarchon.

 

Klostret Moni Taxiarchon. Serifos.

Klostret Moni Taxiarchon.

 

Moni Taxiarchon, som byggdes 1572, ligger på norra Serifos cirka 1 kilometer öster om Galani och 17 kilometer norr om Livadi. Under sin storhetstid var Moni Taxiarchon ett betydelsefullt religiöst och ekonomsikt centrum. Klostret är byggt som en ointaglig fästning med höga murar, den enda ingången är liten och var lätt att försvara.

Klostrets kyrka (katholikon) är oerhört vacker utvändigt som invändigt. Här finns ett flertal munkceller kring klostergården, det sägs att så många som 60 munkar levde här en gång. Idag sägs det att här bara bor en munk.


Moni Taxiarchon. Serifos.

Innanför murarna i Moni Taxiarchon.

 

Klostret har tyvärr oregelbundna öppettider. När vi var här fick vi bara en kort stund i klostret eftersom munken som var där var på väg att stänga. Synd, för det var väldigt fint. Hur det ser ut när det stänger kan du se här. Han var väldigt bestämd om man säger så. :-)

 

Vinproduktion på Serifos. i Grekland.

Vindruvor på tork nära Kallitsos.

 

Är framställning vin en sevärdhet? Ja, det tycker jag. På hösten är det inte ovanligt att se vinddruvor ligga och torka på hustaken. Just detta vintak ligger nära Klostret Moni Taxiarchon.

I byn Kallitsos har jag träffat en vinproducent. Läs om det här »


LÄS MER OM SERIFOS

Om Serifos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera