Kalimera Grekland Sikinos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandring till Episkopi på Sikinos

Förra gången vi var på Sikinos jobbade vi åt Willma Guides. I uppdraget ingick bland annat att vi skulle göra två vandringar på Sikinos. En av dessa vandringar lyckades vi inte alls med, vi hittade inte stigen där vandringen skulle ha sin början. Desto lättare var vandring nummer två, till det mytomspunna klostret Episkopi, ön hade nämligen fått pengar av EU för att bygga en väg mellan Chora och Episkopi. En väldigt bred väg som inte alls passade in på lilla Sikinos.

 

Stigen till Episkopi på Sikinos.

Här börjar den gamla stigen till Episkopi.

 

Idag gjorde vi om den vandringen, men i stället för att gå längs vägen letade vi upp den gamla åsnestigen. Om du någon gång kommer till Sikinos kan jag varmt rekommendera denna vandring, den är både lättgådd och mycket vacker. Dessutom är målet - Episkopi - väl värt ett besök.

 

Vandring till Episkopi på Sikinos.

Som ni ser är stigen mycket trevligare att gå än längs den breda vägen.


Episkopi är det mest säregna och mest intressanta minnesmärket på Sikinos. Man trodde länge att det uppfördes som ett tempel tillägnat Pythios Apollo på 300-talet f.Kr. Idag är tolkningen en annan och man tror sig veta att Episkopi ursprungligen uppfördes som ett romerskt mausoleum. En jordbävning på 1600-talet raserade delar av byggnaderna och i stället för att återuppbygga mausoleet gjorde man om hela härligheten till kyrka.

 

Episkopi. Sikinos.

Episkopi på Sikinos.

 

 

På kvällen tog vi bussen upp till Chora och åt middag i de mysiga gränderna. Mycket folk även ikväll och många hade svårt att hitta lediga bord. Vi hade tur och fick ett ledigt bord på den bästa tavernan.

 

Taverna på Sikinos.

En av flera bra tavernor i Choras gränder.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Sikinos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera