Kalimera Grekland Skopelos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Flera stränder på Skopelos

Bortsett från stränderna jag skriver om här finns det många fler stränder att botanisera bland. Men ingen kommer upp i riktigt samma klass som exempelvis Limonari eller Hovolo. Jo, möjligen Adrina beach som ligger mellan Panormos och Milia.

 

Stranden i Skopelos stad.

Stranden i Skopelos stad.

 

De flesta som reser till Skopelos bor i Skopelos stad. Tyvärr finns det ingen bra strand i, eller nära staden. Stranden i Skopelos stad är medioker, den bästa delen av den stranden ligger så långt bort man kan gå, utanför Sophie Studios & Apartments.

 

Skopelos stad beach.

Del av stranden i Skopelos stad.

 

Någon kilometer norr om staden ligger Glyfoneri beach som är ett bättre alternativ. Ännu några kilometer norrut ligger Glisteri beach som är en ganska hygglig klapperstensstrand. (Vid Glisteri finns en beach bar.) Om du bor i Skopelos stad är det bäst att ta en buss till Stafilos beach, dit det är cirka 5 kilometer.

 

Glisteri beach på Skopelos.

Glisteri beach.
Norr om Elios finns två acceptabla stränder som heter Armenopetra och Kalives. Nordost om Glossa ligger Chondrogiorgis beach och Perivoli beach. Den sista är den finaste av dessa stränder.

 

Adrina beach på Skopelos i Grekland.

Adrina beach mellan Panormos och Milia.

 

Den mycket vackra kyrkan ovanför Adrina beach.

Den mycket vackra kyrkan ovanför Adrina beach.

 

Adrina beach church på Skopelos.

Kyrkan ser ut som en konstinstallation.

 

Adrina ligger lite i skymundan och det är nätt och jämt att man ser den från vägen. När man kommer ner till stranden tror man att man kommit till en privat strand, och det beror på hotellen som ligger där. Men stranden är inte privat, den är öppen för alla, men inte under högsäsong. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att bo här, och i så fall på Adrina Beach Hotel. Stranden är jättefin och omgivningarna är otroligt vackra.

 

Adrina Beach Hotel på Skopelos.

Adrina Beach Hotel.

 

Boka Adrina Beach Hotel här »


LÄS MER OM SKOPELOS

Om Skopelos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera