Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Strejker i Grekland

Det är inte ovanligt med strejker i Grekland. I alla fall inte om man jämför med Sverige. Som turist märker man inte så mycket av strejkerna, med några undantag, och det är om färjorna inte går, och om flygen inte går.

 

Färjorna är inställda på grund av strejk i Grekland.

Alla färjor inställda.

 

Det värsta som kan hända är när flygledare eller annan flygplatspersonal strejkar. Då kan det hända att flyg ställs in eller försenas. Som väl är brukar flygledarstrejker förklaras olagliga. Så det är sällan man drabbas av flygstrejker. Om ditt flyg blir försenat, eller ställs in, kan du få hjälp av Konsument Europas Flygkalkylator.

Båtstrejker är vanligare än flygstrejker. Men de brukar inte pågå speciellt länge, och strejkerna aviseras i förväg och då får man planera efter det. Dock är det inte alltid att aviserade färjestrejker blir av, det händer att de blåses av i sista stund. Om det blir båtstrejk finns det ändå färjor som tuffar på som vanligt, exempel på det är färjor från mindre rederier, som Express Skopelitis och Nissos Kalymnos. Om det blir båtstrejk får man pengarna tillbaka.

 

Strejker i Grekland.

Plötsligt händer det.


Ibland utlyses generalstrejk i Grekland. Ofta är det 1 maj, och även när parlamentet ska rösta igenom någon av de impopulära skatterna. Då kan det strejkas på båtar, bussar, tunnelbana, taxi, banker, museum, domstolar, inom den offentliga sektorn - och bland renhållningsarbetarna.

 

Sopstrejk i Grekland.

Det är inte ovanligt att renhållningsarbetarna strejkar. Då ser det ut så här.

 

Sopstrejker är tämligen vanliga och det märks ganska så snabbt. När det gäller busskollektivtrafik gäller det i regel bara i Aten. Ute på öarna är bussbolagen privata och de strejkar inte gärna.

Enklaste sätter att veta om det blir strejk eller inte är att läsa grekisk media.

 

Båtstrejk i Grekland. Pireus.

Om sjömännen strejkar stannar båtarna i hamn tills strejken är över. Bilden är från Pireus.

 

Båttidtabeller och rederier »

Tips inför resan »

Öluffa i Grekland »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera