Kalimera Grekland Syros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kini och Lotos på Syros

Kini är den i mitt tycke trevligaste turistorten på Syros. Kini är ett bra exempel på att turism och grekiskt vardagsliv kan gå hand i hand. Byn domineras av stranden och strandpromenaden där det ligger inbjudande tavernor, barer och kaféer. Men för den skull är Kini ingen livlig by, här är det lågmäld turism som gäller.

 

Kini. Syros.

Mysiga lilla Kini.

 

Här råder ett härligt lugn, man vaknar till morgonpigga tuppar och somnar till vågornas brus. Däremellan finns det gott om tid att utforska omgivningarna: bada, snorkla, äta tretimmarsluncher vid vattenbrynet och på kvällen avnjuta en middag tillsammans med en sagolik solnedgång som ackompanjeras av grekisk musik.

 

Tavernor och restauranger längs strandpromenaden i Kini på Syros.

Tavernor längs strandpromenaden i Kini.

 

I Kini finns fyra fem tavernor, en populär musikbar och några minimarkets. Det finns även bil- och mopeduthyrare och en ganska ansenlig mängd pensionat. Många av tavernorna är bra. Taverna Allo Gialo sticker ut från mängden med sin nytänkande meny som innehåller den ena goda maträtten efter den andra. Läget är inte dumt det heller, det skiljer bara en mur från tavernan och vattnet. När vågorna går höga händer det att de slår rakt in i tavernan. Det är tur att det finns skyddande plast.
Stranden i Kini på Syros.

Stranden i Kini. Om du skulle tröttna på Kini beach är det nära till Delfini beach.

 

Stranden i Kini är inte den bästa på Syros, men den är en av de vackraste, och det tack vare den tilldragande bukten. Ibland går det höga vågor som sakta bryter in mot land och bildar mattor av långa vitsvansade dyningar. Det är jättehäftigt. Här finns solstolar och parasoll att hyra. Gratis skugga får man annars från tamariskträd och några ynkliga palmer. Om man följer stranden till vänster (näsan mot havet) kommer man till ett litet akvarium.

 

Kini beach. Syros.

Kini.

 

Fortsätter man längs kusten, efter Voutsinou Apartments, ser man snart den tamariskklädda sandstranden Lotos, en strand som jag tycker är strået vassare än den i Kini. På bilden ovan syns även badbryggam som är populär att dyka från. Bild finns här.

 

Lotos beach i Kini på Syros.

Lotos beach i Kini.

 

HOTELL I KINI

Det finns många pensionat i Kini. De flesta är familjeägda. Vi bor alltid på Voutsinou när vi är i Kini. Rummen är bra, familjen trevlig och utsikten över stranden och bukten är alldeles fantastisk. Två andra mycket bra boende är Blue Harmony Hotel och Kini Bay.

Kini Bay »

Blue Harmony Hotel »

Voutsinou »

Boka andra hotell i Kini här »


LÄS MER OM SYROS

Om Syros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera