Fotoresebrev från Karpathos 2007

© Text & bild: Emelie Hofman

Karpathos.

Solnedgång i Pigadia. Eftersom solen envisas med att gå ner i väster kan man aldrig ta den där solen-förvinner-ner-i-havet-vykortsbilden i Pigadia. Istället får man snällt se på när solen dyker ner bakom bergen.



Karpathos.

De har underliga saker i kryddaffärerna i Pigadia, mix för lampor till exempel. Men visst, grekiska kryddor kanske till och med kan fixa trasiga glödlampor.



Karpathos.

Vi passerade ruinerna av en gammal basilika varje dag på väg till stranden.



Karpathos.

Stranden närmare staden där alla holländare och italienare höll till. Bättre botten i vattnet där, men eftersom stranden är mycket mindre än den långa Vronthistranden blev det lite väl trångt bland allt folk.



Karpathos.

Vi tog bussen till Lefkos en dag. Bussturen tog ungefär en timme, och var nog ingenting för höjdrädda (om man inte hade med sig en ögonbindel eller så). Vägarna gick som i serpentiner och vid sidorna stupade bergen rakt ner till vattnet. Bussen var tillslut framme i Lefkos och de underbara stränderna.



Karpathos.

Det fanns gott om stränder i Lefkos, både sandstränder och klippstränder.




Karpathos.

Kanske skulle de fundera på att ösa lite vatten ur sin båt.



Karpathos.

Bussen gick sedan tillbaka till Pigadia. Jag rekommenderar verkligen att åka till Lefkos, man får se så mycket av landskapet och byarna på vägen dit eftersom man åker rakt över ön och längs med bland annat Apelastranden.



Karpathos.

Vi åkte aldrig till Apela under vår resa, men vi såg i alla fall stranden från fönstret i bussen.



Karpathos.

Varje kväll satt han och fiskade vid hamnen i Pigadia.



Karpathos.

Vi gick till Ulof Palmes gata för att äta på Mike's en kväll. Trots att restaurangen tydligen ska ha blivit sämre de senaste åren tyckte vi faktiskt att det var en av de bättre restaurangerna, tillsammans med Syrtaki, La Mirage och Odyssey. Maten var god och servicen var bra.



Karpathos.

Grillad bläckfisk på Mike's.



Karpathos.

Mörker över Pigadia. En helt underbar vecka på Karpathos är slut och vi kan bara konstatera att det fungerade utmärkt att resa med Airtours. Vi hade som sagt inget att klaga på vare sig det gäller boende eller flygplan (okej, klart det hade varit kul om de inte hade glömt brödet till maten på hemresan) Någon film visades visserligen inte på planet, men vem vill se film när man kan titta ut över den grekiska övärlden? Tavernorna i Pigadia var också bra, och Anemoussa var, trots det negativa vi läst om dem, en bra restaurang (fast vad vet jag, det kanske är vi som har konstig smak). Som alla antagligen förstått, av allt positivt som skrivits om Karpathos på kalimera, så är det klart en ö värd att åka till.

Hälsningar Emelie Hofman


Börja om »

 

Karpathos på Kalimera »
Fler resebrev från 2007 »






HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera