Resa till mysiga Ammoudia nära Parga

Jag & min man ( som är grek) satt i fjol och undrade över var i Grekland vi skulle åka. Jag har åkt i många år till Kos eftersom min mamma bor där sen 12år tillbaka.Men i år skulle vi välja en plats att fira vår smekmånad, läste runt lite och beslöt oss för ett ställe som vi bara skulle kunna bada och koppla av kunna äta gott men först slappna av.

Vi valde Ammoudia, jag hade läst lite om det på olika sidor på nätet. Många tyckte det var öde, några såg ut som en byggplats. Eftersom vi själv vill bilda oss en uppfattning så åkte vi iväg.

2 veckor skulle vi vara där, vårt första intryck var att det var att det var litet och väldigt mysigt, vi kom på kvällen så dagen efter gick vi runt lite det var exakt som vi hade önskat, vi bodde på ett super fint hotell Paradise ca 3 min från en super fin sandstrand, där man kan hyra solstolar o parasoll 5 eur . Nära hotellet låg den kända floden Acheron floden som var väldigt sevärd,vi bodde i slutet av den kan man säga, där även små utflykter till grottor, med en guide som tog oss ca 40 min runt i floden, han pratade tyvärr bara grekiska så förstår man inte det, har man inte så mycket ut av den.Nu kan ju min man det så 1 på hotellet följde med pga min man kunde översätta.

Det man bör veta är att ca 15 min bort låg Parga men det gick inga lokalbussar så man fick åka taxi dit ca 25 eur ( enkel väg) rätt dyrt. Men vi hyrde bil av byns enda bil uthyrare ( Pegasus) gav ca 80 eur för 2 dagar, rabatt för vi bodde på vårt hotell. Vi åkte till Parga, Igomunitsa, Lefkas, så vi fick sett mycket som man bör om man är där 2 veckor.Vi kan ju säga att vill man ha liv o rörelse skall man inte välja detta ställe, tror det passar över 30 år, finns inget uteliv alls.

Men helt underbart o sevärdheter... sänder här några bilder.

 

Ammoudia. Parga.

 

 

Ammoudia. Parga.

 

Ammoudia. Parga.


Ammoudia. Parga.


Ammoudia. Parga.

 


Ammoudia. Parga.

 

Ammoudia. Parga.

 

Ammoudia. Parga.

 

Ammoudia. Parga.

 

Ammoudia. Parga.

 

Mvh Eva

Ammoudia på Kalimera » | Parga på Kalimera » | Floden Styx på Kalimera »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera