Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Tre härliga veckor i Parga. Del 2.

Agia Paraskevi. Parga.

Agia Paraskevi, vi tittade förbi och tog ett par dopp på väg hem från Syvota. Det var en mysig strand och det fanns en liten ö utanför som folk simmade till. Här fanns det tavernor om man ville ha något att äta eller dricka.

 

Tavernan Oasi i Agia. Parga.

Utikt från tavernan Oasi i Agia, man såg även ut över dalen nedanför förstås. Åt grekisk sallad här på väg hem från Syvota och Agia Paraskevi. Funderade på om man skulle åka taxi hit någon kväll och äta middag, men det blev inte av…

 

Meteora.

 

 

Vi åkte på en bussutflykt, den till Meteora, som numera är en endagsutflykt. Kostade 55E p.p bokat genom Airtours. Buss hämtade 6,20 vid Valtos Beach Hotel... Det blev ganska mycket bussåka denna dag pga avstånden. Det var fantastiskt att se klostren i Meteora och den backiga byn Metsovo. Vi var hemma igen vid 18,30.

Nu är ju inte vi så mycket för organiserade utflykter, hade vi hyrt bil hade vi nog gjort resan själva och bestämt var och hur länge vi skulle stanna för fotografering till exempel. Kanske tagit en övernattning i Metsovo så vi kunde sett lite mer av byn. Vill absolut inte avråda från utflykten, den var trots ovanstående väl värd sitt pris!

 

Ostbutiker i Metsovo.

Ostbutiker i Metsovo. Vi köpte en ost och ett lokalt producerat vin som var jättegott!


Rökt ost från Metsovo.

Rökt ost från Metsovo. Ganska salt, men det var gott att äta den med ett glas rött vin från trakten! Visst är den vacker?

 

Floden Styx (Acheron).

Floden Styx (Acheron).

 

 

Till Styx tog vi moppen via Morfi och vidare till Gliki. Vi vadade i det iskalla vattnet i en trekvart kanske. Det gick att kryssa sig fram utan att ta sig vatten över huvudet (!) utan endast upp till låren. Men längre än bilden ovan kom vi inte, då hade vi varit tvungna att simma eller få vatten lite väl högt för att kamerorna skulle klara sig. Ett tips kan vara att ha med sig en vattentät bag och ta såna saker i så att man kan gå/simma lite längre.

 

Kryptan i Nechromanteion. Parga.

Kryptan i Nechromanteion. Här skall det ha funnits ett orakel som kunde förmedla kontakt med de döda. Vi åkte hit efter att ha varit vid Styx. På hemvägen kom åskvädret. Vi trodde vi hamnat i Hades, blixtarna slog ner runtomkring och det blåste och regnade så vi var tvungna att stanna…

 

Utsikt över Valtosstranden och borgen i Parga

Utsikt över Valtosstranden och borgen i Parga. Fin stor strand med gott om plats och flera tavernor. Bilden tagen från tavernan på Vekios Club som även har rum med kanonplacering!

 

Ouzerian Agayiko. Parga.

Ouzerian Agayiko i gränden ovanför torget med ankaret i Parga. Vet inte varför den även kallas Meetings?

Hälsningar Jason & Maria

 

Parga på Kalimera » | Meteora på Kalimera » | Styx på Kalimera »

 

Börja om »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera