Kalimera Grekland Antiparos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Antiparos

Ön är liten, avstånden korta och vägarna få, att hyra bil eller moped är nästan ingen vits. Det vanligaste transportsättet är att gå till fots eftersom det mesta ligger inom gångavstånd.

 

Hyra cykel på Antiparos.

Antiparos är så litet att det räcker att hyra en cykel och cykla runt på ön.

 

HYRA CYKEL, MOPED OCH BIL

Vill du besöka stränderna på andra sidan ön, eller kanske åka över till Paros, kan du hyra bil, moped eller cykel nere i hamnen. Om du åker över till Paros så hinner du se hela ön under en dag.

Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån och hämta den när du kommer till Paros. Rentalcars är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

Boka hyrbil via Rentalcars här »

 

Ta med sig bilen från Antiparos till Paros.

Åk gärna över till Paros. Bilden är från Naoussa.
BUSS

Öns lokalbuss går till droppstensgrottan, och till stränderna på norra Antiparos. Bussen utgår från hamnen och har sin slutstation i Agios Georgios.

TAXI

Taxi finns inte.

UTFLYKTSBÅT

Om du vill uppleva riktigt bra bad kan du göra en båttur runt ön. Det finns överraskande fint vatten och härliga bad längs Antiparos kust och vid några av de närliggande småöarna. Landskapet är på sina ställen häpnadsväckande, klipporna på södra sidan ön för tankarna till Santorinis dramatiska kust.

En av rundtursbåtarna heter Alexandros (det finns andra båtar) och avgår tidigt varje morgon från hamnen. Om vädret tillåter ska jag kanske tillägga, det är inte ovanligt med inställda båtar, så tveka inte om vädret är bra.

 

På utflykt med utflyktsbåten Alexandros runt Antiparos.

På utflykt med utflyktsbåten Alexandros.

 

Åker du med Alexandros ingår fem stopp för bad i grottor, i klarblåa små vikar och från klippor. Ombord serveras förfriskningar, lunch intas på någon av stränderna. Lunchen kan bestå av grillad färsk bläckfisk, sjöborrar, souvlaki och sallad. Mycket gott!

Har du tur kanske du får hjälpa till att fiska bläckfisk under turen, sjöborrarna är det bäst att du överlåter åt besättningen. En dagstur med Alexandros vill jag verkligen rekommendera och jag kan lova att det blir en dag du aldrig glömmer.


LÄR MER OM ANTIPAROS

Om Antiparos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera