Kalimera Grekland Lefkas.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Lång dags färd mot lunch på Lefkas

Äntligen har vädret vänt! Inte helt perfekt kanske, men i jämförelse med de två första dagarna har vi idag paradisiskt väder.

Vi hyrde en bil i Nikiana i morse (100 € för fyra dagar) och har idag kört runt en tredjedel av ön. Finaste platsen vi kom till var byn Agios Nikitas väster om Lefkas stad. Där skulle vi kunna tänka oss att bo några nätter. Mysigt, bilfritt, litet, trivsamma tavernor och en ganska så fin strand.

 

Agios Nikitas. Lefkas.

Agios Nikitas.

 

 

Efter Agios Nikitas hade vi tänkt ta oss till Milos beach, men vi hittade inte stigen dit, så det får vänta till en annan dag. I stället körde vi till Kathisma. Wow! Vilka vyer. Fick en vag förnimmelse av det stora blå på Amorgos, vilket är ett mycket gott betyg.

 

Kathisma beach. Lefkas.

Kathisma beach.


Vi badade dock inte på Kathisma, inte för att vi är badkrukor, för det är vi, utan för att våra magar skrek efter lunch. En lunch vi hade tänkt äta i bergsbyn Karia. Vi hade läst om byn tidigare, där skulle bland annat finnas ett vackert torg kantat av höga skuggande plataner.

Vi körde inte raka vägen dit, nejdå, vi körde den krokigaste vägen, och vi körde fel och som olja på vågorna höll bensinen på att ta slut. (Hade missat att tanka. Orutinerat!) När vi kom fram till Karia var vi rejält utsvultna och kinkiga. Men inte blev det någon lunch där inte. Vi hade viljan - minst sagt - men inte den rätta känslan. Torget var onekligen fint, men vi kände oss inte välkomna på något outgrundligt sätt. Kanske berodde det på vår kinkighet? Fast det var inte bara det, det var något annat också. När vi åkte därifrån med bultande magar sa jag till Camilla att det kändes som ett alkoholisttorg. Hon höll med. (Undrar om någon fattar vad vi menar?)

 

Karia. Lefkas.

Torget i Karia.

 

I stället körde vi till Nidri och åt lunch. För tredje gången på tre dagar. Efter lunchen körde vi till halvön Yeni (Geni) som ligger mittemot Nidri, och där var hur fint som helst.

 

Lefkas map.

 

I morgon ska vi se andra delar av Lefkas. Om vädret håller i sig åker vi över till Meganisi på fredag eller lördag. Vi körde en hel del fel idag. Kanske inte så konstigt när vägskyltarna kan se ut som ovan. :-)


 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Lefkas på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera