Kasteli Kissamos väster om Chania på Kreta
Kretas västligaste stad heter Kasteli Kissamos, men kallas allmänt för Kissamos. Det är den mest grekiska av alla turistorter längs Chaniakusten. Att det är en charterort märks nästan inte alls. Det grekiska vardagslivet i staden fortgår som om ingenting har hänt. Söker du efter en turistort där du som turist försvinner i mängden är det hit du ska åka.

Att det trots allt är en turistort märks längs strandpromenaden där tavernor och kaféer ligger på lång rad. Det finns två stränder, en på vardera sidan om strandpromenaden. Stranden till höger är en stenig historia som inte är mycket att hurra för. Den vänstra stranden är klart bättre, men går inte att jämföra med exempelvis stranden i Agia Marina längre västerut. Så om fina stränder är jätteviktigt för dig kanske du ska välja en annan turistort.

En fördel med att bo i Kissamos är att det är nära till Balos och till Fallasarna, samt hyfsat nära till Elafonissi (ca 40 km) och till Chania (ca 40 km).

Hamnpromenaden i Kissamos.

Hamnpromenaden i Kissamos.


Kissamos beach.

En av två stränder i Kissamos.


Att sitta på torget och studera folklivet är trevligt, liksom att sakta strosa runt bland gator och gränder och insupa den grekiska atmosfären. På torget finns kaféer och tavernor. Min favorit är Taverna Petra. På torget ligger även ett trevligt arkeologiskt museum.

HOTELL & PENSIONAT I KISSAMOS
Det finns gott om boendealternativ i Kissamos
, de flesta är charterhotell, men det finns även en hel del vanliga pensionat och hotell för dig som reser på egen hand.

Jag har inte bott i Kissamos så jag kan inte tips om något speciellt boende, men kolla via länken nedan så hittar du massor med bra alternativ.

Boka hotell i Kissamos här »

Buss till Kissamos.

Torget i Kissamos.


Kreta på Kalimera »

Bilder från Kreta »

E-guider om Kreta »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera