Vromolithos på Leros

Om Leros »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »


Vromolithos är en liten timid turistort med en långsmal strand inte långt från Spilia och Panteli. Om stranden hade varit bättre skulle Vromolithos var betydligt mer exploaterat. Det är inget fel på själva stranden, dilemmat är att strandlinjen är full av hala undervattensklippor som gör att det kan vara svårt att komma i vattnet.

Vattnet är förstås alldeles underbart och stranden ligger väldigt fint. Att det är undervattensklippor är egentligen inget större problem eftersom det finns undervattenspänger gjorda av cementsäckar att gå på.

Ovanför stranden ligger Taverna Paradisos där man kan bli sittandens länge och njuta av den meditativa utsikten. På en gata bakom stranden ligger Taverna To Pigadi, som många anser vara Leros bästa restaurang. Somliga anser till och med att det är hela övärldens bästa restaurang.

Tyvärr har jag inte ätit på To Pigadi, så jag kan inte betygsätta maten. När vi senast var på Leros var vår plan att äta middag här, men då hade de tillfälligt stängt under några dagar. Det får bli nästa gång vi åker till Leros. Tyvärr har jag nyligen fått veta att To Pigadi har slagit igen.

Vromolithos från Spilia.

Taverna Paradisos i Vromolithos.

Stranden och Taverna Paradisos i Vromolithos.


Vromolithos beach. Leros.

Vackra Vromolithos beach. Jag har inte bott i Vromolithos, men jag vet några av Kalimeras läsare som har bott på Tony's Beach, och de har trivts mycket bra där. Boka Tony's Beach här »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera