Kalimera Grekland Leros.

Vromolithos på Leros
Vromolithos är en liten timid turistort med en långsmal strand inte långt från Spilia och Panteli. Om stranden hade varit bättre skulle Vromolithos var betydligt mer exploaterat. Det är inget fel på själva stranden, dilemmat är att strandlinjen är full av hala undervattensklippor som gör att det kan vara svårt att komma i vattnet.

 

Vromolithos. Spilia. Leros.

Vy över Vromolithos från Spilia.

 

Vattnet är förstås alldeles underbart och stranden ligger väldigt fint. Att det är undervattensklippor är egentligen inget större problem eftersom det finns undervattenspänger gjorda av cementsäckar att gå på.

 

Taverna Paradisos i Vromolithos. Leros.

Stranden och Taverna Paradisos i Vromolithos.


Ovanför stranden ligger Taverna Paradisos där man kan bli sittandens länge och njuta av den meditativa utsikten. På en gata bakom stranden ligger Taverna To Pigadi, som många anser vara Leros bästa restaurang. Somliga anser till och med att det är hela övärldens bästa restaurang. När vi senast var på Leros var vår plan att äta middag här, men då hade de tillfälligt stängt under några dagar. Det får bli nästa gång vi åker till Leros. Tyvärr har jag nyligen fått veta att To Pigadi har slagit igen.

 

Vromolithos beach. Leros.

Vromolithos beach.

 

Jag har inte bott i Vromolithos, men jag vet några av Kalimeras läsare som har bott på Tony's Beach, och de har trivts mycket bra där.

Boka Tony's Beach här »


LÄS MER OM LEROS

Om Leros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2019 Janne Eklund/Kalimera