Kalimera Grekland Leros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Leros
Leros är en liten ö och avstånden är korta. Om man inte gör några längre utflykter klarar man sig lika bra med apostlahästarna. Från Agia Marina är det cirka 2 kilometer till Alinda, och ungefär samma avstånd till Panteli.

HYRA MOPED OCH BIL

Om du vill se dig omkring kan du hyra bil och moped i Agia Marina, Alinda, Lakki och Panteli. Eftersom avstånden är så korta klarar man sig lika bra med moped som med bil. Du hinner se hela ön under en dag. Vi brukar hyra på Motoland som har kontor i Alinda och Panteli.

Om du vill boka hyrbil hemifrån kan du göra det via Rentalcars som är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare. Boka hyrbil via Rentalcars här »

 

Hyra moped på Leros i Grekland.

Vi hyr alltid moped när vi är på Leros. Bilden är från Panteli.

 

BUSS

Buss utgår från Platanos och trafikerar Alinda, Agia Marina, Lakki och Xerokambos.

TAXI

Många väljer taxi i stället för buss. Det är ganska billigt då det aldrig är långt till någonting. Taxibilar finns överallt känns det som. Om du mot förmodan inte hittar någon taxi kan du ringa 22470-23070.


UTFLYKTSBÅT

Med båten Agios Georgios kan du göra dagsturer till den lilla skärgården som finns utanför Leros. Skärgården består av många små öar, och är mycket trevlig att luffa runt i. Båten gör olika turer varje dag och utgår från Agia Marina. Oavsett vilken av turerna du väljer får du en härlig dag på havet.

 

White Island. Leros. Lipsi.

Till White Island kan man åka med utflyktsbåt.

 

Agios Georgios går till fem öar, tre är bebodda: Arki, Lipsi och Marathi, och två är obebodda: Makronissi och Aspronissi (White island). Stopp för bad sker oftast vid Makronissi, Aspronissi och Tiganaki bay på Arki. Lunchen (ingår inte) brukar man äta på Lipsi eller Marathi.

 

Platys Gialos på Lipsi

Utflyktsbåten går även till Platys Gialos på Lipsi.

 

Välj helst en tur där Marathi ingår. Marathi är så litet till ytan att det knappt går att mäta och det är Greklands minst bebodda ö. Om du väljer en tur där Lipsi ingår tycker jag att du ska ta den som går till Platys Gialos.


LÄS MER OM LEROS

Om Leros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera