Kalimera Grekland Rhodos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Akropolisklippan i Lindos på Rhodos

Den 116 meter höga Akropolisklippan ovanför Lindos är ett av Rhodos måsten, och det märks när man är där. Det känns som om varenda turist kommit på samma tanke just när man själv är där.

 

Den hellenistiska stoan på Akropilosklippan i Lindos på Rhodos.

Den hellenistiska stoan.

 

Först måste man krångla sig igenom gränderna i själva byn, sedan ska man trängas i trappan med alla som är på väg ner. På vägen upp mot entrén sitter låtsaspittoreska tanter och säljer allehanda textilier. Som väl är finns det gott om plats när man kommer in på själva området. Om du kan bör du åka hit tidigt på förmiddagen eller sent på eftermiddagen för att slippa trängas.

 

Akropolisklippan. Lindos. Rhodos.

Utsikten från Akropolisklippan är fantastisk!
Det första man slås av när man kommer upp är att platsen är så liten. Från håll ser det mycket större ut. Det andra man slås av är att man förstår precis varför man byggde just här. En mer ointaglig plats får man leta efter.

Till de mest sevärda monumenten hör det Doriska templet som tillägnats Athena Lindia och den Hellenistiska Stoan. Mest gillar jag båten som är inristad i trappan vid Akropolis början, den är inte helt olikt en vikingabåt.

 

Acropolis. Lindos. Rhodos.

Utsikten över Lindos by är inte dum den heller.

 

Ska jag vara ärlig tycker jag nog att utsikten över Lindos, Saint Pauls beach och Lindos beach är häftigare än själva monumenten.


LÄS MER OM RHODOS

Om Rhodos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guideHEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera