Kalimera Grekland Rhodos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Lindos på Rhodos

Lindos är Rhodos mest besökta turistort, och det är ytterst få som åker från Rhodos utan att ha besökt Lindos. Det är inte bara byn Lindos som lockar, stränderna och Akropolisklippan drar naturligtvis också folk.

 

Vy över Lindos och Akropolisklippan på Rhodos.

Vy över Lindos och Akropolisklippan. Nere till vänster syns delar av Lindos beach.

 

Från Rhodos stad är det cirka 45 kilometer till Lindos. Strax innan man kommer fram till byn finns en utsiktsplats där ALLA stannar för att fotografera byn, klippan och stranden. Helst med sig själv i förgrunden, det ser faktiskt ganska kul ut. Utsikten är verkligen fin så det är inte så konstigt att alla stannar till på vägen.

 

Lindos sett från Saint Paul bay på Rhodos.

Lindos sett från Saint Paul bay.
Ovanför Lindos parkerar utflyktsbussarna, och de är många, och längs vägen ner är det ett lämmeltåg med turister. Kommer du med egen bil, eller med moped, kan du parkera nedanför byn på vägen ner till stranden. Försök inte parkera vid det stora trädet där byn börjar för då har du en polis i nacken inom 10 sekunder. Under trädet sitter utmattade turister och tar igen sig efter rundvandringen i byn.

 

Lindos by. Rhodos.

En av många trånga gränder i Lindos.

 

Att försöka beskriva Lindos på ett rättvist sätt är svårt. Det är otroligt mycket folk, precis överallt. Det är till och med så illa att man ibland måste köa för att överhuvudtaget komma in i byn. För att få en mer nyanserad bild av denna vackra by bör man åka hit tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Om man har förmånen att besöka Rhodos under lågsäsong får man en helt annan bild av Lindos och man ser då vilken fantastisk by det faktiskt är. För det är sannerligen en fin by, precis en sådan som man ser på vykort.

 

Lindos på Rhodos.

Vackra Lindos.

 

HOTELL I LINDOS

Om du vill uppleva Lindos på riktigt är det naturligtvis bäst att stanna över natten.

Chrysa Studios »

Maris Studios »

Ville Di Lindos »

Boka andra hotell i Lindos här »


LÄS MER OM RHODOS

Om Rhodos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera