Kalimera Grekland Rhodos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Haraki på Rhodos
Haraki, eller Charaki, ligger cirka 36 kilometer söder om Rhodos stad, mitt emellan Stegna och Lindos. Det är en mycket trevlig by, som jag, och många med mig, tycker väldigt mycket om. Här är inte alls lika turistiskt som i andra turistorter. I byn finns en fin småstensstrand som sträcker sig längs en vid bukt där små fiskebåtar ligger ankrade.

 

Strandpromenaden i Haraki på Rhodos.

Strandpromenaden i Haraki.

 

Den trevliga strandpromenaden kantas av tavernor, kaféer, barer och ett och annat pensionat och hotell. Haraki är i mitt tycke den bästa semesterorten på hela Rhodos. Att det inte går charter hit är obegripligt. Du tar dig hit med eget fordon, eller med buss från Mandrakihamnen i Rhodos stad.

 

Stranden i Haraki och Feraklos Castle på Rhodos.

Stranden i Haraki.


På en klippa i bortre änden av stranden ligger den gamla fästningen Feraklos Castle, som sägs vara den sista av Johanniterriddarnas borgar som föll i turkarnas händer. Fästningen inger en mäktig syn från håll och det är en strålande utsikt från själva fästningen. På andra sidan klippan ligger den mycket fina sandstranden Agathi.

 

Feraklos Castle ovanför Haraki på Rhodos.

Feraklos Castle ovanför Haraki.

 

HOTELL I HARAKI

Jag har märkt att allt fler av våra läsare väljer att bo i Haraki. Tyvärr har jag själv inte stannat över natten, men jag ska definitivt göra det någon gång. Jag antar att det är väldigt mysigt kvällarna.

Alia Studios »

Haraki Beach »

Haraki Village »

Boka andra hotell i Haraki här »


LÄS MER OM RHODOS

Om Rhodos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera