Kalimera Grekland Kefalonia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Grottor och stränder på Kefalonia

I dag var vi uppe i ottan och hemma i tottan (sent alltså). Efter att ha sett vackra Lefkas och likaledes vackra Ithaka, trodde vi inte att något kunde slå dessa båda öar, men vi hade fel, Kefalonia var strået vassare.

Hela denna dag var fantastisk. Vi började med en repa med hyrbil längs södra kusten. Mycket fina vyer bort mot Zakynthos. Hälsade på i Skala, Poros och Sami. Besökte den mykenska graven utanför byn Tzanata. När jag igår berättade för Camilla att det fanns en mykensk "thomb" på ön tyckte hon att jag sa "tomte". En mykensk tomte! Hon tyckte det lät både spännande och lite konstigt. När vi kom fram sa hon: det ser ju inte alls ut som en tomte. Vi var trötta igår ska jag kanske tillägga. :-D

Efter tomten åkte vi till Drogarati cave. Vi har sett många grottor i våra dar, sällan har vi blivit imponerade. Drogarati ville annorlunda. Det här var en "riktig" grotta som vi blev förstummade av.

 

Drogarati cave. Kefalonia.

Drogarati cave.

 

 

Nästa underjordiska visit gjorde vi i Melissani cave, en 15 meter djup sjö under jord. Extremt häftigt. Hinner inte skriva så mycket om sjön just nu, hoppas få tid till det senare under veckan.

 

Melissani cave. Kefalonia.

Melissani cave.


Melissani lake. Kefalonia.

Melissani lake. Läs om denna magiska plats här.

 

I grottsjön var det varmt och fuktigt. Vi svettades rejält och vi längtade efter ett bad. Vad göra? Bada förstås. Och det gjorde vi på en av Greklands finaste stränder: Myrtos beach. Nästan i klass med Porto Katsiki på Lefkas. Dagens tre finaste stränder var Lourtata, Myrtos och Antisamos (där man spelade in delar av filmen Kapten Corellis mandolin).

 

Antisamos. Kefalonia.

Antisamos beach.

 

PS 1. Argostoli har gått från fult och bullrigt till mindre fult och grekiskt charmerande. Vi gillar Argostoli.

PS 2. Det är fortfarande något underligt med vårt boende. Vi tror att vi har fått grannar, men är inte säkra. Det smäller i dörrar och vi hör röster, men vi ser inga andra än oss själva. Under pensionatet finns en stängd taverna. Där sitter Arif och tittar på teve, dygnet runt verkar det som. Trots att här verkar ligga en hund begraven är vi hyfsat nöjda med stället.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Kefalonia på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera