Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Hejdå Amorgos - Hejhej Naxos

Det här var ingen rolig morgon. Dels för att vi skulle lämna vårt älskade Amorgos efter 13 underbara dagar, dels för att vi var tvungna att ställa väckarklockan, och det var länge sedan vi hade behövt göra det.

Express Skopelitis skulle avgå klockan 06.00. Vi lämnade Eleni Rooms 10 minuter innan avfärd, det är inte långt att gå, trots den tidiga morgonen, och den tunga packningen.

 

Eleni Rooms trappor. Katapola.

En trött Camilla kämpar sig upp för trapporna på Eleni Rooms.

 

Nu börjar en ny fas på vår långa resa. Två öar har vi kvar innan det riktigt stora äventyret väntar. Mer om det senare. Fast just denna morgon kände vi mest för att stanna i Katapola. Det var med sorg i våra hjärtan vi sa på återseende till vårt älskade Katapola.

 

Segelbåtar i hamnen i Katapola.

Hejdå kära Katapola, vi syns snart igen!


Express Skopelitis höll tidtabellen och vi var framme på Naxos 10.00. Vi hämtades upp av Thodoris från Pension Sofi och blev körda till pensionat. Vi bor nästan alltid på Pension Sofi när vi är på Naxos. Enda undantaget är när vi var här för några veckor sedan, då vi bodde i Agios Prokipios. Hos Vaggelis. Panos med familj tog emot oss med stora famnen. Himla kul att vara här igen.

Se utsikten från vårt rum här »

Efter att vi installerat oss på rummet gick vi ut och hyrde en bil och började beta av de vita fläckar vi ännu har kvar på Naxos. Vi körde bland annat till den fina byn Filoti och till Chimaros Tower, som ligger söder om Filoti, och till Kalantos beach, som ligger söder om Chimaros Tower.

Kalantos beach hade vi inte varit på tidigare, och stranden var en positiv överraskning. Det var nästan inte en människa på den långa sandstranden, som även kallas för Kalandos beach. Majoriteten av turisterna håller sig ju till stränderna nära Naxos stad.

 

Kalandos beach. Naxos.

Kalandos beach var en ny bekantskap för oss.

 

På kvällen strosade vi runt i gränderna i Naxos stad. Staden är mycket vackrare på kvällen än på dagen. Det var förvånansvärt mycket folk. Känns mer som mitten av juni än i slutet av september. Och duktigt varmt är det. Idag var det över 30 grader. Inte heller det kan vara normalt.

 

Sunset in Naxos Town.

Innan vi gick ut och åt middag beundrade vi en magiskt vacker solnedgång i hamnen.

 

 

Vi åt middag på Restaurang Scirocco som ligger på Court Square, mellan Naxos stad och Agios Georgios. Scirocco var som vanligt fullsatt så vi fick vänta på ett bord. Maten var som alltid väldigt god, och personalen som alltid väldigt trevlig.

 

Restaurang Scirocco. Naxos.  Court Square.

Restaurang Scirocco på Court Square i Naxos stad.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Amorgos på Kalimera » | Naxos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera