Kalimera Grekland Lipsi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Lipsi
Lipsi är så litet att man utan ansträngning kan ta sig runt till fots. Trafiken är minimal, öns enda polisbil får jobba hårt för att kunna köra upp bensinen.

 

Rena - en av utflyktsbåtarna på Lipsi.

Rena - en av utflyktsbåtarna.

 

HYRA MOPED OCH BIL

Sedan sommaren 2017 går det att hyra bil på Lipsi. Tidigare gick det endast att hyra moped och cykel. Tänk dock på att det nästan inte finns någonstans att köra. Till Platys Gialos - som ligger längst bort - är det bara 4 kilometer så du kan lika gärna gå, eller åka buss.

BUSS

Minibussar går i ilfart från Lipsi by till stränderna Platys Gialos och Katsadia. Busshållplatsen ligger vid trappan som leder upp till huvudbyn.

TAXI

Om du skulle komma alldeles vilse har du två taxibilar att välja på. Telefon: 6942409677 eller 6942409679.


White Islan utanför Lipsi. Utflyktsbåt.

Till White Island kan du åka med utflyktsbåt.

 

UTFLYKTSBÅT

Under mina oräkneliga resor i grekiska övärlden har jag gjort många båtutflykter. Den i mitt tycke bästa båtturen går runt Milos i ögruppen Kykladerna. Från Lipsi kan du göra en båtutflykt som nästan kommer upp i samma klass som den runt Milos.

Två, eller möjligen tre, båtar finns att välja på, alla kör samma runda, öarna: Makronisi, Aspronisi (White island), Marathi och Arki. Stopp för bad görs vid Makronissi och Aspronissi (två små obebodda öar), och vid den lagunliknande bukten Tiganaki utanför Arki. Därefter är det stopp för lunch och bad på Marathi som är Greklands minst bebodda ö.

 

Tiganaki bay utanför Arki nära Lipsi.

Utflyktsbåten går även till Tiganaki bay utanför Arki.

 

Efter några timmar på Marathi fortsätter båten till Arki där man gör ett kort stopp, man hinner med en liten runda i byn, och att äta en glass eller att ta en öl eller en kopp kaffe på någon av tavernorna.


LÄS MER OM LIPSI

Om Lipsi Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera