Resa till Lipsi

Om Lipsi »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Till Lipsi får man resa på egen hand. Någon charter från Sverige har aldrig funnits och kommer med all sannolikhet heller aldrig att finnas. Tidigare hade det engelska charterbolaget Laskarina med Lipsi i sitt omfattande utbud över grekiska småöar. Tyvärr lades Laskarina ner år 2007 då grundaren dog. Nu hade ju inte det hjälp oss svenskar om Laskarina funnits kvar, men resebolaget var viktigt för Lipsi, och andra grekiska småöar som Telendos och Chalki.

Trots att det inte finns någon flygplats är det förhållandevis enkelt att ta sig till Lipsi, och det tack vare närheten till populära öar som Kos och Samos.

FLYGSTOL
Absolut enklast är att flyga till Samos med Airtours, Apollo eller TUI. Från flygplatsen på Samos tar du en taxi till Pythagorion (4 km) och därifrån vidare med båt till Lipsi. Det brukar finnas gott om lediga taxibilar utanför flygterminalen. Båtbiljetter köper du i någon av resebyråerna på huvudgatan i Pythagorion, eller i biljettkiosken i hamnen. Ett annat alternativ är att flyga till Kos med Apollo, TUI eller Ving. Från Kos flygplats tar du en taxi till Kos stad och vidare därifrån med båt till Lipsi.

Hamnen på Lipsi.

Den lilla hamnen på Lipsi.


Nisos Kalymnos.

INRIKESFLYG
Närmaste inrikesflygplatser finns på Leros och Samos.

BÅT
Båtförbindelserna blev sämre för några år sedan, men sedan sommaren 2017 har de blivit bättre igen. Nu finns det även båtförbindelse med Fourni, Ikaria och Patmos. Vi får hoppas att det fortsätter så sommaren 2018.

Livlinan i den här delen av grekiska övärlden heter Nisos Kalymnos, eller Nisse som vi öluffare kallar henne. Nisos Kalymnos är en liten bilfärja med hemmahamn på Kalymnos, hon seglar samma rutt året om: Kalymnos, Leros, Lipsi, Patmos, Arki, Agathonissi och Samos där hon vänder och går samma väg tillbaka. Räkna inte med att Nisse alltid håller tidtabellen, däremot kan du räkna med att hon går i (nästan) alla väder. Det ska mycket till om Nisos Kalymnos ställs in. Anna Express är en annan liten lokal båt som trafikerar Lipsi med Kalymnos och Leros.

Båttidtabell för Lipsi »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »
Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera