Aliko beach på Naxos

Om Naxos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Aliko ligger cirka 7 kilometer söder om Mikri Vigla. När man kommer fram till Aliko blir man till en början en aning besviken. Här ligger nämligen ruinerna av ett hotell som aldrig blev färdigbyggt, pengarna tog antagligen slut. Det ser både lustigt och olustigt ut. Husskeletten har stått här ända sedan jag kom till Naxos första gången, och det var i början av 1980-talet. Jag kan inte förstå varför det inte rivs. Troligen beror det på att ingen vet vem som äger ruinerna, och kommunen vill antagligen inte betala för att riva eländet. Synd, för omgivningarna hör till de vackraste man kan tänka sig, och stränderna är helt underbara.

När du kommer fram till hotellet parkerar du bilen eller mopeden. Sedan är det bara att välja vilken strand du ska besöka. Om du följer de smala stigarna till höger om hotellet kommer du snart fram till en av Naxos bästa sandstränder. Stranden omges av höga klippor och fantastiskt inbjudande vatten. Eftersom det är lite knepigt att ta sig hit är stranden populär bland nudister.

Aliko beach. Naxos.

En av stränderna i Aliko.


Psili Ammos. Aliko. Naxos.

En annan av stränderna i Aliko.


Om du i stället går till vänster (beroende på var du har parkerat) om hotellet kommer du snart fram till en liten sandstrand med lika inbjudande vatten som stranden ovan, men utan nudister. Det finns ännu en strand nära hotellet, man kan gå dit från parkeringsplatsen, eller fortsätta med bil eller moped runt hörnet. Även denna strand är superb. Helt i klass med stränderna som ligger sydväst om Naxos stad. Om du tycker att det är för mycket folk på stränderna i Agios Prokopios, Agia Anna och Plaka är det hit du ska åka. Några faciliteter som uthyrning av solstolar eller tavernor finns inte. Närmsta taverna finns i Pyrgaki som ligger efter Aliko. Där finns även rum att hyra.

HOTELL & PENSIONAT I ALIKO
Om du vill komma bort från precis allt och ha nära till några av Naxos
finaste stränder är det här du ska bo. Jag har inte bott här, men jag skulle inte ha något emot det. Jag kan bara tänka mig hur tyst och lugnt här är på kvällarna. För att inte tala om att ta ett morgondopp på någon av dessa underbara sandstränder. Snack om bra start på dagen. Om jag skulle stanna över natten hade jag valt att bo på Skarmoutsos Studios som ser mycket trevligt ut.

Boka Skarmoutsos Studios här »

Boka andra hotell i närheten här »

Det gamla hotellet i Aliko.

Delar av det gamla fallfärdiga hotellet.
Nudiststranden i Aliko.

Nudiststranden i Aliko.
Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera